- Jeg ville hatet det

Norske forfattere raser mot «Millenium»-fortsettelse.

- MELKER SUKSESSEN: Anne B. Ragde er blant dem som mener den frittstående fortsettelsen av  «Millenium»-trilogien til Stieg Larsson. Foto: NINA HANSEN / Dagbladet
- MELKER SUKSESSEN: Anne B. Ragde er blant dem som mener den frittstående fortsettelsen av «Millenium»-trilogien til Stieg Larsson. Foto: NINA HANSEN / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag ble det kjent at forlaget Norstedts har skrevet kontrakt med David Lagercrantz om å lage det som beskrives som en frittstående fortsettelse av krimtrilogien «Millenium».

Den populære bok-serien er opprinnelig skrevet av svenske Stieg Larsson, som døde i 2004. Han skal ha planlagt en fjerde bok som aldri ble utgitt, og nå har Lagerkcrantz, som blant annet har skrevet fotballbiografien «Jeg er Zlatan», tatt på seg oppdraget.

Samtidig som forfatteren allerede har startet på prosjektet, raser Larssons eks-samboer Eva Gabrielsson mot planene. Nå reagerer også flere norske forfattere på det de mener kan knyttes til åndsverk-tyveri.

- Det å bruke karakteren og universet videre er ren kommersiell utnyttelse. Jeg kan godt forstå at Gabrielsson reagerer på et slik prosjekt, sier krimforfatter og tidligere polibetjent Jørn Lier Horst.

- Ville hatet det Også forfatter Anne B. Ragde mener situasjonen er veldig pussig. Selv ville hun aldri ha tillatt noe lignende.

- Jeg ville hatet det. Dette blir å melke en internasjonal suksess. Jeg kunne ikke gått inn og plutselig skrevet om Jo Nesbøs «Harry Hole», det ville vært forferdelig sært, sier Anne B. Ragde til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer