NY STARWARS KOMMER: Her ser vi Yoda fra en tidligere film. I desember kommer «Star Wars: Episode VII - The Force Awakens» og selvsagt er heltene Han Solo, Chewbacca, prinsesse Leia, Luke Skywalker og robotene R2D2 og C3PO er på plass. Foto: Lucasfilm Ltd
NY STARWARS KOMMER: Her ser vi Yoda fra en tidligere film. I desember kommer «Star Wars: Episode VII - The Force Awakens» og selvsagt er heltene Han Solo, Chewbacca, prinsesse Leia, Luke Skywalker og robotene R2D2 og C3PO er på plass. Foto: Lucasfilm LtdVis mer

- Jeg ville ikke lage ny «Star Wars»-film

Da J.J. Abrams fikk tilbud om å regissere den sjuende «Star Wars»-filmen var hans første reaksjon å takke nei.

Tilbudet kom nærmest som et sjokk for den etter hvert erfarne filmregissøren.

- Skremmende forslag - Det var et veldig skremmende forslag. Og dessuten følte jeg at jeg hadde gjort mitt når det gjelder oppfølgere. Jeg ville ganske enkelt holde meg borte fra det segmentet fremover, sier han - og legger til:

- Men så begynte vi å snakke. Og til min forundring føltes det plutselig helt riktig.

Resultatet får vi se i desember. Filmen «Star Wars: Episode VII - The Force Awakens» utspiller seg flere tiår etter handlingen i del seks, «Star Wars: Episode VI. Return of the Jedi».

I prinsippet er alt om handlingen topphemmelig:

Men det som er sikkert er at både Han Solo, Chewbacca, prinsesse Leia, Luke Skywalker og robotene R2D2 og C3PO er på plass.

Ond sith-lord Hovedrolleinnehaveren i det, som ofte omtales som årets mest imøtesette film, er det Oscar Isaac, Daisy Ridley og John Boyega som har fått.

I ensemblet dukker også Adam Driver, Andy Serkis og Max von Sydow opp. Om sistnevnte ryktes det at han spiller en ond sith-lord.

Filmen starter på en ørkenplanet der noen karakterer møter hverandre og slår følge.

VEGRET SEG: J.J. Abrams måtte gå noen runder med seg selv før han takket ja til regissørjabben. Foto: Reuters/NTB Scanpix
VEGRET SEG: J.J. Abrams måtte gå noen runder med seg selv før han takket ja til regissørjabben. Foto: Reuters/NTB Scanpix Vis mer

Oscar Isaac spiller en pilot som sendes ut på oppdrag av en viss prinsesse, tilkjennegir Abrams. Men det er også det eneste han så langt vil røpe om handlingen.

Introdusert som elleveåring Selv så Abrams sin første «Star Wars»-film som elleveåring, og han forteller at han aldri kommer til å glemme følelsene som ble vekket da.

- Det var som å bli ført til en annen verden og jeg trodde på det jeg så. Det var hjerte og håp i fortellingen, og det gjorde stort inntrykk på en elleveåring.

Han legger til at universet som ble skildret framsto naturlig, og at det er dette han selv har etterstrebet med sitt eget «Star Wars»-epos.

- Vi fikk bygget så mange innspillingssett som mulig for å redusere bruken av spesialeffekter. Jeg ville beholde balansen mellom det gamle og det nye, samt få fram følelsen av at alt er reelt. Videre ville jeg lage en kombinasjon av teknologi og samtidig bygge videre på alt det geniale George Lucas har skapt.

Inspirert av westernfilmer Da Lucas regisserte den første filmen, «A New Hope» (del fire i fortellingen) var det tydelig at han var influert av westernklassikere som John Fords «The Searchers». Abrams fortsetter i dette sporet.

«Star Wars» er på mange måter en westernfilm, en saga som utspiller seg i et John Ford-landskap, sier han.

På spørsmål om han er redd for å skuffe millioner av hengivne «Star Wars»-fans verden over som nå venter i spenning på fortsettelsen, svarer regissøren slik:

- Jeg vet at jeg ikke kan gjøre alle tilfreds. Det vi gjør er å hylle «Star Wars»-tradisjonen samtidig som vi forteller en ny historie. Jo da, jeg har øyeblikk hvor jeg føler meg skrekkslagen, men mest av alt er det moro.

- Mulighetene er flere enn risikofaktorene.

(NTB)