Du leser nå Dagbladet Pluss

«Jeg ville ikke være han sinte artisten»

Timbuktu tilbake med ny musikk på fem år: – Det å få barn har virkelig gitt meg perspektiv.

TILBAKE: Timbuktu tilbake med ny musikk og er blidere enn på lenge: – Musikk som er litt oppløftende i tre og et halvt minutt kan også være en måte å skape en følelse av samhold på. Foto: Ida Madsen Hestman.
TILBAKE: Timbuktu tilbake med ny musikk og er blidere enn på lenge: – Musikk som er litt oppløftende i tre og et halvt minutt kan også være en måte å skape en følelse av samhold på. Foto: Ida Madsen Hestman.Vis mer

– På et tidspunkt tenkte jeg «faen, for en sint artist jeg har blitt». Jeg ville ikke være «han sinte artisten». Jeg var lei av å høre meg selv rappe om politikk og samfunn og rasisme. Det blir for kjedelig, altså.

Det har med andre ord vært på tide å ta en pause fra alt alvoret, mener Jason «Timbuktu» Diakité. Han er litt lei av å snakke om det samme hele tiden. Og det merkes på musikken han nylig har sluppet. Vi møter den svenske artisten på farta i Oslo, i forbindelse med lanseringa av den bekymringsfrie låta «Dansez». Det er den første singelen av en rekke nye låter som vil komme utover året, før han tar fatt på en større sommerturné. Det er første gang den svenske rapperen slipper ny musikk siden albumet «För Livet Till Döden» som kom for fem år siden. I motsetning til i dag, var det en periode han husker var prega av mye sinne. Hele tiden.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

3 MÅNEDER*

SOMMERKAMPANJE

50 kr

(0,56 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 50 kr per 3 måneder. 0,56 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/ kvartal når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØV GRATIS

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per uke 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED**

Få med lørdagsavisa

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED**

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED** 1 kr per måned 0,03 kr per dag.

**Tilbudet gjelder abonnement på Dagbladet Pluss og Dagbladet Helgeavis. Abonnementet fornyes automatisk etter tilbudsperioden. Prisen ved fornyelse er inkl. 33% rabatt på begge abonnementene; Dagbladet Pluss (66 kr/mnd) og Helgeavisa (139 kr/mnd) så lenge man har begge abonnementene. Det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • * Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) (55kr/uke).
  • **Abonnementet fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden (165 kr/mnd, fordelt på Dagbladet Pluss 66 kr/mnd og Helgeavisa 99 kr/mnd)
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.