- Jeg ville spille på Quart!

HULTSFRED (Dagbladet): Ed Harcourt (24) måtte avlyse sommerens Quart-spilling for å turnere i USA. - Jeg er forbannet. Plateselskapet tvinger meg til å dra dit. Jeg lover å gjøre det godt igjen, sier engelskmannen til Dagbladet.

Quart-folket går glipp av mye i og med at Harcourt ikke fikk det som han ville. I går spilte han nemlig en forrykende konsert på svensk jord.

Han rekker å spille på Hultsfred-festivalen samt et par andre europeiske festivaler før han må sette kursen for Amerika. Der venter en sommerturné som oppvarmer for den gamle Crowded House-frontfiguren Neil Finn.

- Jeg ble utrolig sur for USA-turneen. Jeg har hørt at Quart-festivalen skal være fantastisk. Jeg ville mye heller ha spilt rundt på festivalene i Europa enn å dra på tur med Neil Finn, sa han til Dagbladet før han gikk på den nest største Hultsfred-scenen - Pampas.

Vil til Bergen

Ed Harcourt spilte på John Dee i Oslo i kjølvannet av sitt kritikerroste debutalbum «Here Be Monsters», som ble belønnet med terningkast fem i Dagbladet.

- Det var en hysterisk bra konsert, erindrer han.

- Jeg har utrolig lyst til å komme tilbake til Norge for å spille. Jeg vil gjerne spille i Bergen også, det skal visst være et bra sted, sier Harcourt.

Waits-produsent

Den unge engelskmannen har allerede spilt inn oppfølgeren til debutalbumet, hvor mange trakk paralleller mellom ham og en ung Tom Waits. Den linken får nytt liv gjennom valget av mangeårig Waits-produsent Tchad Blake som lydansvarlig.

- Det skal hete «From Every Sphere», men den kommer først i januar. Lisa Germano er med og synger på noen låter, og den har orkester og greier. Og tekstene er mye bedre, påstår Ed Harcourt.

- Men de er like triste fortsatt?

- Det er mer svart humor, men det er fortsatt mange hjerteskjærende tekster også. Du kan godt si at det er mer Brian Wilson enn Tom Waits, avslutter Ed Harcourt, før han gjentar:

- Jeg lover å komme tilbake til Norge. Jeg skal gjøre det godt igjen.

UNNSKYLD, NORGE: Ed Harcourt skulle spilt på Quart-festivalen i sommer, men drar i stedet på USA-turné med Neil Finn. - Jeg lover å komme tilbake. Jeg har hørt at Bergen er et bra sted, sier han til Dagbladet.