- Jeg vinner EuroSong

Sexy Imaani er favoritt foran GP-finalen lørdag

Storbritannia er verdens ubestridte popnasjon, men det er mange år siden stormakten mistet grepet på Grand Prix. Like greit, vil nok mange si.

Men etter at Katrina & The Waves vant overlegent med en klassisk poplåt i fjor, har England fått fornyet lyst til å hevde seg også på denne arenaen.

Frisk pust av pop

Den 25 år gamle Melonie Crosdale, med artistnavnet Imaani, skyller innover GP-landskapet som en frisk pust av pop. Hun er den første svarte sangeren som representerer Storbritannia i GP-finalen. Hun er født i Nottingham av en mor fra Sri Lanka og en far fra Jamaica.

- Jeg ville ikke deltatt dersom jeg ikke tror på seier. Jeg er her for å vinne og er overbevist om å klare det, sier Imaani til Dagbladet.

«Where Are You» er en moderne popballade. Den fungerer faktisk mye bedre live enn inntrykket Imaani ga på den første GP-videoen.

Ukjent soulsanger

Hun har en sterk artistutstråling, en flott stemme og en låt som kan gi henne og England seieren i år også.

For tre måneder siden var Imaani fremdeles totalt ukjent. Hun livnærte seg som studiomusiker og som vokalist i Incognito, et soulpop-band som i stil kan sammenliknes med norske d'Sound.

- Men jeg trodde aldri jeg skulle få en sangkarriere, sier Imaani, som er arabisk for tro .

Smilende og sexy

Da australske Gina G sang for Storbritannia i Oslo Spektrum for to år siden, brakte hun med seg vampete sexy glamour som appellerte. Det ble ingen seier, men hun var den artisten som gjorde størst lykke i etterkant med cd-utgivelse i Europa og USA.

- Jeg håper å kunne få til det Gina G gjorde etter EuroSong-finalen. Europa og USA er satsingsområder, sier Imaani som også trekker fram Katrina Leskanich fra Katrina & The Waves.

- Jeg spurte om råd, men Katrina sa at jeg ikke trengte noen - at jeg har det som skal til.