«Jeg visste hvem han var, men ikke hva han het. Det fikk jeg først greie på i forigårs»

En nabo på Torshov er gått bort, et uskyldig menneske, en fredelig familiefar.

MINNES: «Takk for at du var så snill mot meg», skrev en 9-år gammel jente på et kort til Bilal, «du lagde VELDIG gode kebaber og var alltid så blid og snill».  Bilal Hammoud (39) ble drept i terrorangrepet i Beirut forrige uke. Foto: Anne Synnøve Simensen
MINNES: «Takk for at du var så snill mot meg», skrev en 9-år gammel jente på et kort til Bilal, «du lagde VELDIG gode kebaber og var alltid så blid og snill». Bilal Hammoud (39) ble drept i terrorangrepet i Beirut forrige uke. Foto: Anne Synnøve Simensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jeg visste hvem han var. Jeg gikk forbi han flere ganger hver dag i mange år, minst syv. Det var umulig å ikke legge merke til han. Den høyreiste skikkelsen med det tykke, mørke håret stod alltid smilende bak disken på spisestedet San Remo i krysset Vogts gate/Torshovgata.

Det virket som han alltid var på jobb — om det var morgen eller kveld kunne jeg se han gjennom vinduet når jeg passerte. Om han fikk øye på meg, nikket han, og når jeg svingte innom for å kjøpe en kebab, spurte han alltid hvordan det gikk. Han håndterte kundene med letthet og utvekslet smil og kommentarer med alle. Han var San Remos ansikt utad.

Mens andre kebabsjapper på Torshov åpner og stenger i ett kjør, har San Remo holdt seg populært. I løpet av de siste årene har spisestedet vokst og tilbyr i dag et større utvalg middagsretter; pizzaer, tacos og burgere. De lyse lokalene er rene, og stemningen er god. Jeg tror han var en av årsakene til det siste - han skapte alltid en vennlig atmosfære omkring seg.

Jeg visste hvem han var, men ikke hva han het. Det fikk jeg først greie på i forigårs kveld, da jeg stakk innom på vei hjem, sulten på en kebab, godt krydret og servert med friske grønnsaker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer