- Jeg visste ingenting

Mina Hadjian snakker ut om Aulie-programmet.

(Dagbladet.no): Omstridte Mina Hadijan kom igjen i fokus da Marianne Aulie navnga sine påståtte overgripere live i hennes program på NRK P3. Nå er Mina klar for tv-skjermen også.

- Mandag kom Marianne Aulie med noen kraftige påstander i ditt program. Kommer du til å gjøre noe for å forhindre at slikt skjer igjen?

- Hvordan skal jeg gjøre det, da? Dette er jo live. Jeg skal iallfall ikke gjøre som Howard Stern og legge inn ti sekunders forsinkelse på programmet mitt. Dette er jo ikke noe som skjer hver dag.


- Var du forberedt på at noe sånt kunne skje?

- Jeg viste ikke noe om denne voldtektssaken før jeg intervjuet Marianne, for jeg leser ikke Se og Hør. Men jeg forventet jo ikke at hun skulle si sånne injurierende ting. Sånt skjer jo ikke.

- Så dette var på ingen måte planlagt eller et slags stunt?

- Det blir for dumt å tro det. Så dum er jeg ikke, altså! Jeg trodde aldri hun skulle nevne navn. Jeg trodde bare hun ville vise sin støtte til voldtektsofre.


- Hva tenkte du med en gang hun kom med disse navnene?

- UVITENDE: Mina Hadjian (31) sier hun ikke visste om Marianne Aulies hensikter. Foto: HILDE LILLEJORD
- UVITENDE: Mina Hadjian (31) sier hun ikke visste om Marianne Aulies hensikter. Foto: HILDE LILLEJORD Vis mer

- At jeg måtte få i gang en sang. Bare få det i gang. Jeg styrer all teknikken, så jeg måtte bare fortsette programmet.


- Og nå må verden forberede seg på Tv-Mina?

- I august ble det bestemt at jeg skulle lage dette programmet for NRK 2. Det er fortvilende at alle tror jeg har fått tv-jobben etter hendelsene som er blitt meldt til medias klageorganer. Jeg har jobbet ræva av meg med dette lenge.


- Hva slags program blir det, da?

- Det går veldig mye på min nysgjerrighet. Jeg har oppsøkt gjester jeg har hatt i programmet mitt på P3, som jeg syns det har vært spennende å bli bedre kjent med. Vi har også en miniserie gjennom programmene hvor stylisten Jan Thomas skal gjøre meg til en superstjerne. Jeg har vært igjennom tannbleiking, underlivsvoks og posering. Aldri livet om jeg orker sånt igjen.


- Synes du det er for mye utseendefokus på tv?

- NRK er flinke til å drite i det, se bare på værmelderne på kanalen. Men de andre kanalene er altfor opptatt av utseende. Jeg måtte nesten tvinges til å bruke maskara og lipgloss under innspillingen av programmet. Jeg bryr meg ikke om sånne ting, og vil ikke gi inntrykk av være noe jeg ikke er. Men nå må jeg jo ha premierefest, da. Jeg har invitert alle jeg har intervjuet gjennom programmet, oppover til Trondheim i privat regi, så skal vi ha prompebuksefest med organiske pølser og øl.


- Er Mina annerledes på tv enn på radio?

- Radioprogrammet er basert på en ekstremversjon av personligheten min. Hadde jeg vært sånn som jeg er på radioen hele døgnet, hadde jo noen skutt meg. På tv ser forhåpentligvis seerne at jeg ikke er forbanna hver gang jeg stiller et kritisk spørsmål, og at ikke intervjuobjektene blir rasende. Jeg gidder ikke stille spørsmål som jeg egentlig driter i svaret på.

GREP SJANSEN: Marianne Aulie navnga to kjendiser som angivelig prøvde å voldta henne for 14 år siden, på direkten.