Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg ydmyker meg selv når jeg gråter

Øigarden jukser ikke med «Mammon»-tårene.

SINNE, SORG OG SJALUSI:  Jon Øigarden får satt den sentimentale delen av seg selv på prøve. I flere «Mammon»-scener må han hente fram tårene.   Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet
SINNE, SORG OG SJALUSI: Jon Øigarden får satt den sentimentale delen av seg selv på prøve. I flere «Mammon»-scener må han hente fram tårene. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): -  Ja, det er flere gråtescener i «Mammon». Da gråter jeg på ordentlig. Da står jeg og ydmyker meg selv foran alle på settet. Jeg er ikke glad i å gråte foran andre mennesker.

Det sier Jon Øigarden, for tida aktuell som hovedrolleinnehaver i den populære NRK-serien «Mammon».

Gråter sjeldent Mandag kveld gråt han på skjermen igjen, da i forbindelse med en dramatisk hendelse og et dødsfall.

- Noen ganger er scenen så sterk at jeg selv føler det sinnet, den sorgen eller sjalusien rollefigurer opplever, og da er det nok å bare holde seg i den situasjonen og konsentrere seg, så kommer tårene. Andre ganger er det vanskeligere å påkalle dem. Da tenker jeg på noe trist jeg har opplevd selv, sier han.

I jula sa han til Magasinet at han sist gråt under innspillingen av serien - det er to år siden.

- Jeg er generelt ikke en fyr som gråter mye. Nå høres jeg ut som selve klisjeen av en mann - den uintelligente, grunne fyren som ikke viser følelser. Men kanskje gråter jeg mest inni meg.

- Gikk til helvete Under innspillingen av serien måtte han altså flere ganger felle et par tårer.

- Totalt er det tre scener, tror jeg, i «Mammon», der jeg virkelig måtte gråte. Men jeg kan ikke si deg akkurat i hvilke episoder de dukker opp. Jeg har ikke sett den ferdig redigerte serien selv, bare bruddstykker. Jeg liker nemlig ikke å se det jeg er med på å lage når det er i klippeprosessen. Først når det er helt ferdig og sendt på TV, da ser jeg det.

- Har du noen spesielle minner fra innspillingen, som står igjen i hukommelsen?

- Det er vanskelig å svare på - jeg må jo veie hvert ord jeg sier for ikke å avsløre noe som ødelegger serien for folk. Men i en scene hadde vi en enorm lyskaster, en lysballong, som skulle heises opp i lufta og lyse opp et helt landskap. Den lyskasteren... gikk til helvete, rett og slett. Den slutta å lyse. Da måtte vi improvisere, og på forunderlig vis ordnet scenen seg på et vis. Det er kreative folk som jobber i TV-bransjen, og når det dukker opp et problem er det femti løsningsorienterte mennesker som kaster rundt.  

POPULÆRE: «Mammon», som har blant andre Jon Øigarden og Lena Kristin Ellingsen på rollelista. blir hver mandag sett av rundt 900 000 seere. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
POPULÆRE: «Mammon», som har blant andre Jon Øigarden og Lena Kristin Ellingsen på rollelista. blir hver mandag sett av rundt 900 000 seere. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hele Norges coronakart