DAGLIGLIV I JEMEN: En eldre mann på et marked i Jemens hovedstad Sana. Landet er i en stor humanitær krise. Bare siden mars 2015 er 7000 mennesker drept i Sana, siden et forbund ledet av Saudi-Arabia innledet krig mot Houthi-opprørere som hadde tatt kontroll over hovedstaden. Foto: Yahya Arhab / EPA / NTB Scanpix
DAGLIGLIV I JEMEN: En eldre mann på et marked i Jemens hovedstad Sana. Landet er i en stor humanitær krise. Bare siden mars 2015 er 7000 mennesker drept i Sana, siden et forbund ledet av Saudi-Arabia innledet krig mot Houthi-opprørere som hadde tatt kontroll over hovedstaden. Foto: Yahya Arhab / EPA / NTB ScanpixVis mer

Jemen er det fattigste landet i den arabiske verden og et arnested for terrorisme. En gang ble dette landet kalt «Det lykkelige Arabia»

Sa feil kan man ta.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Krigen raser i Jemen, og hovedstaden Sana er sønderbombet av naboer i nord. Ifølge FN er over 7000 drept siden mars 2015, da et forbund ledet av Saudi-Arabia innledet krig mot Houthi-opprørere som hadde tatt kontroll over hovedstaden.

Det råder nå hungersnød i henimot halvparten av Jemens provinser, og over 80 prosent av landets befolkning trenger nødhjelp.

I fjor ga Norge 115 millioner kroner til det krigsherjede Jemen.

En gang ble dette landet sør ved Rødehavet kalt Det lykkelig Arabia. Skip fra India losset varer ved kysten. Fra strålende byer i innlandet gikk karavaner med røkelse og myrra til Gaza i nord. Og hvem har ikke hørt om dronningen av Saba, som skikket sendebud og gaver av sin overflod til den vise kong Salomo i Jerusalem.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn