Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jennifer (21) mangedobler lønna

Kraftig lønnsøking før hun går i gang med neste «Hunger Games»-film.

GOD BUTIKK: For Jennifer Lawrence (21) å fortsette rollen som Katniss i «Hunger Games»-filmene. FOTO: STELLA PICTURES
GOD BUTIKK: For Jennifer Lawrence (21) å fortsette rollen som Katniss i «Hunger Games»-filmene. FOTO: STELLA PICTURES Vis mer

Den første «Hunger Games»-filmen har spilt inn over 4 milliarder kroner på verdensbasis siden premieren i mars, og ennå er ikke DVD-salget i gang.

Sammenliknet med det blir honoraret til hovedrolleinnehaver Jennifer Lawrence (21) nøkternt: Hun fikk 500 000 dollar, eller rundt tre millioner kroner, for å spille i filmen. Riktignok pluss bonuser.

Nå har markedsverdien for skuespilleren steget markant, og ifølge The Hollywood Reporter kan hun vente seg rundt 10 millioner dollar i lønn for oppfølgeren til «Hunger Games».

«Hunger Games: Catching Fire» kommer på kino i november neste år. Den siste boka i Suzanne Collins' romanserie, «Mockingjay», deles opp i to filmer, som kommer i 2013 og 2014.

Både Josh Hutcherson (som spiller Peeta) og Liam Hemsworth (Gale) skal i likhet med Jennifer Lawrence gjenta sine roller fra den første filmen - dog med betraktelig mer moderate lønnsavtaler.

Ikke overraskende vil 21-åringen fra Kentucky utnytte momentumet og har en timeplan fylt med filminnspillinger framover. Så snart «Catching Fire» er i boks går hun i gang med den neste «X-Men»-filmen, og ifølge Variety er hun klar for det romantiske periodedramaet «Ends of the Earth».

Til høsten kan du se henne mot selveste Robert de Niro i komedien «Silver Lining Playbook».

SETT AV «ALLE»: «Hunger Games» har spilt inn over 4 milliarder kroner på verdensbasis. I 2013, 2014 og 2015 kommer oppfølgerne. FOTO: LIONSGATE
SETT AV «ALLE»: «Hunger Games» har spilt inn over 4 milliarder kroner på verdensbasis. I 2013, 2014 og 2015 kommer oppfølgerne. FOTO: LIONSGATE Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media