Jennifer Aniston og Reese Witherspoon sammen i Apples aller første tv-satsing

Apple sikter mot et globalt tv-publikum og har innledet samarbeid med to av Hollywoods største stjerner.

SAMMEN: Reese Witherspoon og Jennifer Aniston spiller sammen i igjen flere år etter at de to spilte sammen i tv-suksessen «Friends». Foto: Scanpix
SAMMEN: Reese Witherspoon og Jennifer Aniston spiller sammen i igjen flere år etter at de to spilte sammen i tv-suksessen «Friends». Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Aniston og Witherspoon skal spille sammen i en serie som handler om rivaliseringen mellom to av Amerikas største morgenprogrammer på tv.

Serien er basert på Brian Stelters bok «Top of the Morning» fra 2013, som handler om rivaliseringen mellom NBCs «Today» og ABCs «Good Morning America». «House of Cards»-produsent Jay Carson holder for øyeblikket på med å skrive piloten med Stelter som rådgiver, ifølge Variety.

Serien, som foreløpig ikke har fått noe navn, er teknologigiganten Apples første satsing på tv-drama. Til prosjektet har selskapet blant annet rekruttert tidligere Sony Pictures TV-sjef Jamie Erlicht for å lede produksjonen som tar sikte på å nå et globalt publikum.

Aniston og Witherspoon eiere

Det er foreløpig uklart om tv-dramaet vil bli tilgjengelig på iTunes eller om serien blir å se via en annen publiseringsplattform. Selskapet har heller ikke offentliggjort om publikum må abonnere på tjenesten eller om serien vil bli annonsefinansiert.

Ifølge Hollywood Reporter vil den kommende serien være en av dagens største tv-produksjoner.

Ifølge magasinet er det ventet at samarbeidet mellom de to stjernene vil bidra til stor interesse fra flere budgivere. Blant annet fra HBO og Netflix.

Det er planlagt to sesonger av serien, som lages i samarbeid med Michael Ellenbergs Media Res Studios og Anistons og Witherspoons egne produksjonsselskaper Echo Films og Hello Sunshine. Det vil si at skuespillerne selv er eiere av serien sammen med Media Res Studios.

Store stjerner

Reese Witherspoon og Jennifer Aniston er begge store Hollywood-stjerner.

Jennifer Aniston etablerte seg som et av Hollywoods mest kjente ansikter etter rollen som rikmannsdatteren Rachel Green i den populære situasjonskomedien «Friends». Hun vant også en Emmy for sin rolle i serien.

Den populære situasjonskomedien om vennene i New York ble sendt fra 1994 til 2004. Det ble laget ti sesonger av serien som seinere er blitt sendt i flere repriser.

Ifølge Hollywood Reporter har Aniston og Witherspoon vært venner siden Witherspoon hadde en gjesterolle i serien, hvor hun spilte Anistons yngre søster.

Witherspoon har senere vunnet en Oscar for sin rolle i filmen «Walk The Line». Hun ble også Oscar-nominert for sin rolle i «Wild», hvor hun spilte Cheryl Strayed, som går gjennom villmarken for å få orden på livet sitt.

Seriesuksess

Witherspoon gjorde nylig stor suksess med HBO-serien «Big Little Lies», som blant annet vant fem Emmy-statuetter. Ifølge Dagbladets Fredrik Wandrup er serien en fortreffelig og original fortelling fra det moderne, amerikanske borgerskapet.

Dagbladets anmelder Marie L. Kleve ga serien terningkast fire og skrev at stjernegalleriet av skuespillere reddet serien, men at «Big Little Lies» strevde med å holde på spenningen og hemmelighetene.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 27.08.2014 Trailer - Wild Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer