Du leser nå Dagbladet Pluss

Jennifer Egan med stor New York-roman om havet, døden og kjærligheten

Lik dumpet i East River, slagskip i dokkene og patriotisk krigsinnsats i helstøpt historisk roman.

PÅ HJEMMEBANE: Den prisbelønte forfatteren Jennifer Egan hjemme i Brooklyn. Bydelen er sentral i hennes nye roman «Manhattan Beach», men epoken er en annen. Foto: AP / NTB Scanpix
PÅ HJEMMEBANE: Den prisbelønte forfatteren Jennifer Egan hjemme i Brooklyn. Bydelen er sentral i hennes nye roman «Manhattan Beach», men epoken er en annen. Foto: AP / NTB ScanpixVis mer

New York, nostalgi, nattklubber, gangstere, irske immigranter, andre verdenskrig – dette er ingredienser i Jennifer Egans nye roman, «Manhattan Beach». Men mest handler den om vann, om havet, havnene og det alltid fascinerende grumset under vannflaten. Helt i tråd med prosjektet bringer hun et sitat fra Herman Melvilles «Moby Dick» i innledningen: «For, som alle vet, meditasjon og vann er evig forbundet».

Romanen er Jennifer Egans femte, den første etter suksessen «A Visit from the Goon Squad» i 2010. «Bølle på døra», som var tittelen på norsk, ble belønnet med en Pulitzerpris og lovprist for sin originale og nyskapende form.

Brooklyn

«Manhattan Beach» er annerledes. Det er en tradisjonell amerikansk episk roman, som bredt og detaljert maler et autentisk tidsbilde av New York på 1930- og 40-tallet. Mannlige forfattere i USA har alltid strebet etter å begå «den store amerikanske romanen». Nå har vi en dame blant de håpefulle. Man kan formelig se for seg TV-serien.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.