Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jennifer klar for Liv

Liv Ullmann har tegnet kontrakt med Oscar- og Golden Globe-vinner Jennifer Connelly til en ny storfilm. Hun står selv for manus og regi.

TRONDHEIM (Dagbladet): En ti uker lang opptaksperiode på Island og i England begynner 27. august i år. Filmen har et budsjett på 10 millioner dollar. Produsent er Steven Haft, som også sto bak den prisbelønnede filmen «Dead Poets Society».


-  Dette er en film som har ligget der i tre år. Nå er det skrevet kontrakt, så nå blir det endelig noe av den. Det tør jeg vel si, selv om man vet at det kan skje noe med sånne filmer så seint som dagen før opptakene skal starte, sier Liv Ullmann til Dagbladet.

Hun er gjest ved Trondheim internasjonale filmfestival Kosmorama, som pågår i disse dager. Her skal hun ha såkalt masterclass om skuespill. Hun skal også sitte i juryen for festivalens pitche-konkurranse, der deltakerne får vurdert sine filmideer med publikum til stede i salen.

Islandsk bok

Ullmann har skrevet manuset til den nye storfilmen etter romanen «The Journey Home» av den islandske forfatteren Olaf Olafson.

-  Jeg synes boka er dypt bevegende, veldig merkelig og veldig vanskelig. Derfor ble jeg nesten smigret, da de kom og spurte om jeg ville skrive manus og regissere.Handlingen er lagt til åra fra 1929 til 1959, og skildrer en kvinnes liv før og etter den andre verdenskrig.


-  Det er en film om en kvinne og hennes hemmelighet, så den er vanskelig å beskrive. Det har også vært et veldig vanskelig manus å skrive, sier Liv Ullmann.

Dukkehjemmet

OSCAR-BELØNT: Jennifer Connelly fre Brooklyn i New York hadde en av sine første filmopptredener i «Onve Upon a Time in America» i 1984. Hun fikk både Oscar og Golden Globe for rollen som kona til John Nash (spilt av Russel Crowe) i «A Beautiful Mind» fra 2001. De siste åra har hun spilt i blant annet «Hulk» og «House of Sand and Fog». Foto: Scanpix
OSCAR-BELØNT: Jennifer Connelly fre Brooklyn i New York hadde en av sine første filmopptredener i «Onve Upon a Time in America» i 1984. Hun fikk både Oscar og Golden Globe for rollen som kona til John Nash (spilt av Russel Crowe) i «A Beautiful Mind» fra 2001. De siste åra har hun spilt i blant annet «Hulk» og «House of Sand and Fog». Foto: Scanpix Vis mer

Hun har også fått tilbud om å lage en film i England. Det vil hun takke ja til, hvis ikke hennes drøm om å filme «Et dukkehjem» dukker opp på samme tid.

-  Jeg vil først og fremst gjøre «Et dukkehjem», sier hun om det mye omtalte Ibsen-prosjektet.

-  Du har ikke gitt opp?

-  Nei, jeg drømmer fortsatt om det, for det er jo ingen grunn til at det ikke skal bli noe av. Vi har gjort så mye manusarbeid, vi har flotte skuespillere som har sagt ja til å være med, og vi har verdens beste miljø i Ålesund. Alt står på produsentene, om de greier å skaffe penger nok.

-  Al Pacino har lyst til å være med?

-  Jeg har hørt det, men han måtte i så fall gjøre doktor Krogstad, og der har vi Ralph Fiennes. Hvis han er ledig når vi eventuelt får klarsignal, så må han få rollen.

-  Hvor lenge kan du vente på dukkehjemfilmen?

-  De holdt på i 12 år før det ble noe av «Brokeback Mountain», så jeg kan vente på «Et dukkehjem» i noen år til, sier Ullmann med et smil.

Norsk film

Vår egen verdensstjerne følger godt med på det som rører seg i norsk film, men hun liker ikke alt hun ser like godt. Hun mener blant annet at filmpengene fordeles på for mange prosjekt, og at de i for stor grad går til debutanter.

-  Man ville jo ikke gjort det sånn i fotball, at man fylte halve laget med amatører og håpet at det skulle gå bra.

Ullmann vil at pengene skal fordeles på færre filmer, og at en større del av disse filmskaperne har gjort flere filmer tidligere og vist begavelse.

-  Nå snakker jeg ikke på vegne av meg selv, for jeg kan få jobb, men på vegne av kolleger her i Norge som ikke får gjøre ting, til tross for at de har vist begavelse, mener Liv Ullmann.

-  Filmmiljøet i Norge er ganske mannsdominert og ungdomsdominert, og hva skal da en eldre kvinne gjøre? Når Robert Altman får gjøre film i en alder av 91 år, så er det synd at filmskapere i Norge pensjoneres så tidlig.

TRAVEL VERDENSSTJERNE: Liv Ullmann starter innspillingen av en ny storfilm i august, men hun har ikke gitt opp drømmen om å filme «Et dukkehjem».
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling