Jennifer saksøkt

Kvinnen bak Flashdance mener J.Lo kopierer livet hennes.

Maureen Marder var bygningsarbeider på dagen og danser på natten. Det var hennes historie som inspirerte filmmakerne til å lage storfilmen «Flashdance».

Nå saksøker Marder J.Lo. Hun er misfornøyd med sangerinnen med den flotte baken, og spesielt videoen hennes «I'm glad». Musikkvideoen tar opp igjen scener fra filmen. Maureen mener den er en uautorisert skildring av livet hennes, melder Rolling Stone

Vil ha penger

Søksmålet ble sendt inn til en føderal rettsal i Los Angeles i går. Maureen saksøker Lopez, Sony Music Entertainment og Paramount Pictures, filmselskapet som laget Flashdance.

Ifølge søksmålet har de krenket opphavsretten, misligholdt Marders rett til offentlig omtale og forfalsket opphav til historien

- Flashdance skylder både historien og sjelen sin til Maureen Marder, sier hennes advokat Robert Helfing i en pressemelding.

- Men hun har nesten ikke mottatt noe for sitt bidrag. Hun aksepterte en liten pengesum fra produsentene av filmen som fortalte henne at filmen handlet om dansing generelt. Den skulle ikke inneholde detaljer fra livet hennes, ble hun fortalt.

Sliter økonomisk

- De siste 20 åra har hun forsøkt å legge dette sviket bak seg, men hun er pengelengs, ufør med en ryggradsskade og forsøker å oppdra sin tenåringsdatter. Nå er livet hennes på skjermen igjen, og andre mennesker profiterer på den, uten å tilkjennegi hennes rettigheter, heter det videre i meldingen.

Paramount nektet å sette opp Marder som medforfatter og medeier i filmen, og lot henne heller ikke få opphavsretten på historien eller en del av inntektene fra filmen.

Flashdance kom i 1983. Jennifer Beals spilte hovedrollen som Alex Owens fra Pittsburgh som jobbet på stålverk om dagen og danset om kveldene. Hennes store drøm var å bli profesjonell danser. Les mer om filmen hos IMDB eller All Movie.

<B>J-LAVMÅL:</B> Det mener i alle fall kvinnen i virkelighetens «Flashdace» om Jennifer Lopez nye video.
HARDT LIV:</B> Flashdance handler om en dobbeltarbeidende kvinne som drømmer om å bli danser på heltid.