FAVORITT: Jenny Augusta og Kristian Valen får terningkast fem av Dagbladets anmelder for låta «I go where you go». Foto: Jørn H. Moen / Julia Marie Naglestad<div><br></div>
FAVORITT: Jenny Augusta og Kristian Valen får terningkast fem av Dagbladets anmelder for låta «I go where you go». Foto: Jørn H. Moen / Julia Marie Naglestad

Vis mer

Jenny Augusta i Melodi Grand Prix

Jenny Augusta og Kristian Valen er MGP-favoritter: - Jeg spratt rundt i stua da jeg hørte det

Dagbladets anmelder mener disse to har de beste låtene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Tusen takk! Jeg spratt rundt i stua da jeg hørte det, for en utrolig hyggelig overraskelse, sier en begeistret Jenny Augusta Enge til Dagbladet.

Artisten forteller at hun ble hoppende glad for Dagbladets gode skussmål.

Jenny Augusta er én av ti håpefulle som drømmer om å gå seirende ut av Melodi Grand Prix-finalen i Oslo Spektrum 11. mars. Vinneren får som kjent representere Norge i Eurovision-finalen i Kiev, Ukraina, i mai.

Soleklar favoritt

Låta hennes, «I go where you go», får terningkast fem av Dagbladets anmelder og trekkes fram som en soleklar favoritt. Artist og komiker Kristian Valen anses også som en sterk kandidat, og får servert samme antall øyne på terningen.

Overfor Dagbladet forteller Valen at han faktisk fryktet at NRK ville takke høflig nei til bidraget hans, den svært personlige balladen «You & I», nettopp fordi den er så privat og inspirert av mer mørkere tematikk enn den vanlige «MGP-gladdiscoen».

- Tusen takk! Målet er å gi alt i Spektrum sammen med alle de andre dyktige artistene. Man blir jo redd for å skuffe folk, men jeg skal gi jernet. Bank i bordet, sier en overrasket Valen og legger til:

- Så lenge vi vinner festen!

- Gi meg noe laser

For å nå helt til Eurovision-finalen i Kiev mener Jenny Augusta at det viktigste i tida framover er å jobbe hardt med å skape magi på scenen. Hun gleder seg til å skape en forrykende opptreden med hjelp fra Melodi Grand Prix-teamet.

- Jeg må innrømme at jeg har veldig lyst på et skikkelig lasershow. Gi meg noe laser! Noe av det spennende med MGP er at man får så mye hjelp til å skape noe unikt. Det bare å gjøre sitt beste framover. Jeg skal spre glede og være til stede for publikum, både i spektrum og for dem hjemme i stua. Dette skal bli magisk, fortsetter hun.

- Å drømme seg bort

- Sangen handler om å drømme seg bort til et sted hvor man kan være sammen med noen man er glad i, enten de lever eller ikke, sier sangeren som avslører at en musikkvideo er på trappene.

Jenny Augusta informerer om at hun har tatt spesialgrep for å komme seg helt til Kiev-finalen.

- Jeg har begynt på treningssenter etter å ha vært støttemedlem altfor lenge. Det gjelder å ha maks energi, så nå pumper jeg jern for å bli sterk nok til å takle alt, sier sangeren og ler.

Jenny Augusta føler seg privilegert over å få være med i MGP.

- Det er utrolig mange sterke låter med. Særlig Elin and the Woods bergtok meg helt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer