EPISODE FIRE: Julekongen Sigurd Storm besøker artist Jenny Jensen for å få inspirasjon. Det blir et spesielt møte mellom to gode venner. Video: Endre Vellene / DagbladetVis mer Vis mer

Artist Jenny Jenssens jul

Jenny Jenssen gir bort helt spesielle julekalendere: - Det er genialt!

Da datteren Tilje skjøt i været og gikk lei av lekene, fikk den folkekjære artisten Jenny Jenssen en idé.

(Dagbladet): Jenny Jenssen er i dag gjest i Dagbladets julekalender, som du kan se øverst i denne saken, og der forteller hun om en helt spesiell julekalender-idé.

- Vi startet med dette for noen år siden. Tiljes klesskap var fullt og det var mange leker hun hadde vokst fra, så da satt vi oss ned og pakket inn 24 gaver som vi kunne gi bort, forteller Jenny Jenssen.

«Vareopptelling»

Jenssen forteller at førjulstida er en fin anledning til å ta en opprydning i hva som finnes i skuffer og skap. Datteren Tilje på 11 år er selvsagt med.

- Det å ha litt «vareopptelling» er en fin måte å lære at hun har ting som andre kan bruke. Hun har venner som er større, som hun arver fra, men det med julekalender er det bare vi som gjør, sier Jenssen.

Så i stedet for å ha en sjokoladekalender, er det noen hvert år som får 24 håndplukkede gaver som datteren Tilje har vokst fra. Helt fine klær og leker, en ny overraskelse hver eneste dag. Ikke bare liker barna det, men det er både økonomisk og miljøvennlig.

- Alt trenger ikke koste så mye. Jeg hører folk si at «de kalenderne er så dyre, at man må kjøpe inn blablabla», men man trenger ikke det! Gå gjennom klesskapet og leker ungene ikke bruker lengre - det er alltid mange ting som kan få et nytt liv.

- Vi får ryddet, tingene får lengre levetid gjennom at andre får glede av dem, det er bra for miljøet og økonomien. Det er jo genialt!

Vennekalender?

Jenny Jenssen har for tida en travel adventstid. Hver dag holder hun en til tre konserter, helt fram til 21. desember.

Den folkekjære artisten har en lang karriere bak seg blant annet som frontfigur i gruppen Septimus og som soloartist. I 2007 var hun med i Melodi Grand Prix og høsten for fem år siden var hun deltaker i «Stjernekamp» der hun fikk prøve seg på blant annet opera.

Arvekalenderen lever foreløpig bare et liv blant barna, men Jenssen tenker at det også kan være en mulighet for voksne.

- Kanskje jeg burde gått gjennom mitt eget klesskap. Det henger sikkert masse klær der som jeg ikke bruker og som andre kunne hatt glede av. Det er en strålende idé med arvekalender, ler Jenny Jenssen.