Jenny og Daniel tar'n helt ut på TV

Jenny Skavlan og Daniel Franck hopper i Vikersund og dykker etter miner i et nytt program på MAX.

VIKERSUND (Dagbladet): - Bakkerekord, gauler Jenny Skavlan ekstatisk nede på sletta.

For bare et par sekunder siden var hun en liten prikk i blå hoppdress, som skjelvende slapp taket i bommen på toppen av 45-metersbakken i Vikersund.

I fritt fall på MAX - Harald Rønneberg må passe seg nå, sier hun og går bort til Daniel Franck - som har hoppet og landet, men fortsatt er i skyene.

- Hadde jeg bare startet med det her litt tidligere, skulle jeg satt utfor der, sier Franck og peker mot den gigantiske skiflygingsbakken ved siden av.

Grunnen til Skavlan og Franck er i Vikersund er programmet «Fritt fall», som kommer på tv-kanalen MAX til høsten.

Motsatt av «Tweet4Tweet» Sammen skal de to prøve seg på ti ekstreme utfordringer, blant annet minedykking og fallskjermhopping.

- Det er på en måte helt motsatt av «Tweet4Tweet», sier Skavlan.

- Der vil jeg helst at folk skal holde seg inne foran dataen, mens her handler alt om å komme seg ut og utfordre seg selv. Det nærmeste jeg har vært et skihopp før dette er at jeg kan se Holmenkollen fra byen, sier hun.

Black out i satsen Selv om innspillingen til programmet så vidt har begynt, har de to allerede fått mer enn nok å bryne seg på.

Og når treninga med tidligere hoppukevinner Anders Jacobsen er over, skal de begi seg ut på den virkelige utfordringen:
 
70-metersbakken på Linderud i Oslo.

- Jeg prøver å ikke tenke på at vi skal hoppe i en bakke som er enda større. Jeg synes denne her er stor nok, sier Skavlan.

- Jeg var så nervøs at jeg fikk black out da jeg slapp taket. Jeg husker ikke at jeg var i lufta en gang, forteller hun.

Skiflygning Franck, som tidligere var snowboardkjører og levde av å være i lufta, synes også at skihopp er skremmende.

- Du har ingen returmulighet. På snowboard kan du bremse og stoppe opp hvis du blir redd, men når du først har sluppet bommen her så er det bare en vei ned, sier han.

- Men når Anders (Jacobsen, journ.anm.) sier at det er forsvarlig, stoler jeg på han.

Jacobsen selv mener at Skavlan og Franck har gjort store framskritt på kort tid, og utelukker ikke at de en gang kan bli gode nok til for skiflyging.

- Hvis de slutter med alt annet, og bare trener hopp i tre-fire år, er ingenting umulig, mener den meritterte hopperen.

Glamourhopp Til tross for at Skavlans ambisjon for hoppet i 70-metersbakken er å overleve, har hun allerede planer om å revolusjonere hoppsporten. I alle fall den estetiske biten.

- Det har ikke vært så store endringer i hopp.

- De fant på v-stilen, men det er det, liksom. Jeg vil ta med meg noe urbant inn i sporten, og har pimpa en hoppdrakt med fine bånd og masse paljetter.

- Jeg vil jo ikke se ut som en «71º nord»-friskus heller, sier hun.