Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jenny Skavlan blir Spellemann-programleder

- Jeg blir jo kjempenervøs.

SPELLEMANN-DEBUT: Jenny Skavlan (28) skal lede seerne gjennom årets Spellemannutdeling. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
SPELLEMANN-DEBUT: Jenny Skavlan (28) skal lede seerne gjennom årets Spellemannutdeling. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Spellemannprisen for 2014, utdelinga som hyller norske musikkartister, går av stabelen 17. januar neste år.

Showet holdes i Stavanger for tredje året på rad, live på NRK fra oljebyens konserthus.

I år er Jenny Skavlan (28) hentet inn til å lede seerne gjennom utdelinga.

Nervøs Skavlan er kjent som skuespiller, modell, forfatter og tekstilkunstner.

Med store tv-produksjoner som Melodi Grand Prix og TV-aksjonen på CV-en, er Oslo-jenta heller ikke fremmed for programlederrollen.

Å ha erfaring i bakhånd betyr ikke nødvendigvis at nervene forsvinner, forklarer Skavlan overfor Dagbladet.

- Jeg blir jo kjempenervøs. Å holde en live-sending er ekstremsport innenfor tv-produksjon, og jeg forsvinner alltid inn i en boble. Man klarer liksom ikke helt å delta i sosiale settinger fordi man er så fokusert. Det er en treningssak, og jeg har vendt meg litt til det, men jeg er fortsatt ganske nervøs, sier hun.

Det er knappe to uker siden hun fikk tilbudet fra NRK. Skavlan forklarer at hun var i «julemodus» da kanalen ringte.

- Jeg var klar for en rolig desembermåned, men så smalt det. Jeg elsker egentlig når sånt skjer, erkjenner hun.

- Hører på musikk hele tida - Hvordan blir det å lede dette kontra Melodi Grand Prix?

- Det er jo et helt annet konsept, og en stor hyllest til norsk musikkbransje. Det er et ærefullt oppdrag, og jeg er takknemlig for at NRK har troa på meg.

- Hva slags forhold har du selv til Spellemannsprisen?

- Jeg følger alltid med på ny musikk, og i det siste har jeg hørt ekstremt mye på kvinnelige, norske vokaler. Også er jeg gift med en fyr som driver med musikk. Vi hører på musikk stort sett hele tida, forteller Skavlan.

Ikke tid til å sy Da hun ledet Melodi Grand Prix fikk hennes egensydde antrekk mye oppmerksomhet. Denne gangen har hun ikke tid til slikt, ifølge henne selv.

- Men jeg kommer til å ha en finger med i spillet når det gjelder hva jeg skal ha på meg, legger programlederen til.

I fjor var det NRKs Anne Lindmo som ledet Spellemannprisen.

Hvilke artister som er nominert under årets utdeling offentliggjøres førstkommende mandag.

SPENT: -  Å holde en live-sending er ekstremsport innenfor tv-produksjon, og jeg forsvinner alltid inn i en boble, sier Jenny Skavlan. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
SPENT: - Å holde en live-sending er ekstremsport innenfor tv-produksjon, og jeg forsvinner alltid inn i en boble, sier Jenny Skavlan. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer