Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jens Arne Molvær

I sitt 60. år cd-debuterer Jens Arne Molvær (Ytre Suløens Jassensemble o.a.) som leder med «September Song».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Melodiutvalget er forankret i jazzens standardrepertoar, spillestilen er swing/mainstream, og 1'40 ut i en ultralangsom «Warm Valley» skjer det: Veteranen lar klarinettonen stilne og overlater den vakre balladen til sin sønn Nils Petter og hans trompet. Den yngre Molvær, internasjonal gjennombruddsmann med «Khmer», bringer den akustiske Ellington stilsikkert videre gjennom 8 takter før han returnerer det melodiske arvegodset trygt til faren.

Mens Nils Petter Molvær er gjestesolist på ett spor, har den allsidige Jens Arne påkalt pianisten Håvard Wiik (24), bassisten Steinar Raknes (23) og trommeslager Håkon Mjåset Johansen (23) til tonefølget. De tre stortalentene ledsager Molværs kloke klarinettvandringer gjennom «gammel musikk» som «Once Upon A Summertime», «Star Dust» og «If I Were A Bell», og går til verket med respektfull friskhet. Dermed skjer enda en gang det lille mirakelet: Musikken slutter å være «gammel», den gjenoppstår «ny» der og da.