DEBATT

Jens den forhatte

Mange ytterliggående grupper i Norge forenes i hat mot Arbeiderpartiet. Nå står kanskje Erna Solberg for tur.

HAT OG HETS: «Stoltenberghatet er lettest å finne på internett, og i politiske utgrupper, selv om vi ikke skal lenger tilbake enn til 2009 for å finne et lokal folkevalgt Frp-politiker som sammenliknet Quisling og Stoltenberg», skriver Strømmen om hatet til politikere som stikker seg fram. Foto: Sveinung Uddu Ystad
HAT OG HETS: «Stoltenberghatet er lettest å finne på internett, og i politiske utgrupper, selv om vi ikke skal lenger tilbake enn til 2009 for å finne et lokal folkevalgt Frp-politiker som sammenliknet Quisling og Stoltenberg», skriver Strømmen om hatet til politikere som stikker seg fram. Foto: Sveinung Uddu Ystad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Den 22. juli 2011 - etter at terrorangrepet i Oslo var et faktum - skrev Fremskrittsparti-politikeren Per Willy Amundsen på Facebook at det var en mørk dag for Norge. «La oss håpe at det ikke er mange drepte». Ikke alle facebookvennene hans var enige. En av dem, en kvinne fra en av Trondheims nabokommuner, skrev at det kanskje ikke var snakk om en terrorhandling. At det «like gjerne kan være grupper i den norske befolkning som står bakk dette» fordi de har «sett seg lei på overkjøringen av det norske folk», som turer «fram i ren diktatorstil». Det er trist at uskyldige har gått med, skriver hun, «Stoltenberg og hans klan ser jeg derimot ikke som uskyldige i dette tilfellet». Litt lenger nede på veggen skrev hun: «Jeg tror svært mange skulle ønske at en av de to døde var statsministeren selv».

Kvinnen forsvant fra Facebook i etterkant av 22. juli, men var snart tilbake som ivrig tastaturkriger. Bare få dager etter 22. juli uttrykte hun på Twitter, under fullt navn, forståelse for Breiviks handlinger. Kort tid etter at 22. juli-rettssaken startet, sendte hun - i forbindelse med en nyhetssak om husleieøkning på kommunale boliger - en e-post til Trondheims Arbeiderparti-ordfører Rita Ottervik: «Når jeg leser det som står i denne artikkelen (...), så tenker jeg: Gud, at mannen ikke tok flere av dere, og må Gud sende en ny ABB som tar resten av dere, før dere får gjort folk i Trondheim og landet for øvrig mer vondt med deres forræderske politikk (..)». E-posten spurte også om «all menneskelighet» hadde forlatt Otterviks partikollegaer «etter indoktrineringen fra mafiakongen Stoltenberg».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer