Jens har mistet sjarmen

Mens Ap igjen er størst på meningsmålinger, opplever Jens Stoltenberg en personlig nedtur. Sammenliknet med mai synes langt færre at han er dyktig, folkelig og sjarmerende.

Den karakterboka Jens Stoltenberg kommer med til landsmøtet i Ap er langt dårligere enn den han kunne vise fram i mai. I en måling MMI har gjort for Dagbladet og NRK sier 44 prosent av velgerne at Stoltenberg er dyktig. I mai mente hele 71 prosent det!

49 prosent mener Stoltenberg er folkelig. I mai var det tilsvarende tallet 68 prosent. I mai mente 54 prosent at karakteristikken ærlig passet på Stoltenberg. Nå er tallet falt til 41 prosent. Sjarmen er heller ikke like slående som før: I mai mente 65 prosent av velgerne at sjarmerende er et ord som passer på statsministeren. Nå mener 41 prosent det.

DET ER BLANT VELGERE med inntekt over 500000 kroner Stoltenberg scorer høyest på dyktighet - 51 prosent. Men her var tallet 79 prosent i mai. Fra alle velgergrupper får Jens dårligere karakterer nå.

Men kvinnene har åpenbart merket seg Stoltenbergs kontante forsvar for likestilling, barnehager og skolefritidsordninger: Mens 46 prosent av mennene mener Stoltenberg er folkelig, er det 53 prosent av kvinnene som mener det. 36 prosent av mennene sier Stoltenberg er sjarmerende, 45 prosent av kvinnene. Her var det mindre forskjeller mellom kvinner og menn i mai.

- UNDERSØKELSEN bekrefter det tidligere målinger har vist, at Jens Stoltenbergs popularitet har falt. Han har vært blek. Men det har han jo vært nødt til etter at sentralstyret utsatte viktige saker til landsmøtet. Partiet har gjort sine ledere til politiske evnukker. Stoltenberg har hatt små muligheter til å profilere seg, sier valgforsker Frank Aarebrot til Dagbladet.

- Men om få dager får Stoltenberg stafettpinnen fra landsmøtet. Hvis han fortsatt er blek etter det, da har han ikke lenger noen unnskyldning. Da er det hans egen skyld, sier Aarebrot.