Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Anmeldelse:

Jens Henrik Jensen på tomgang

Fortidas skygger vinker.

TO AV TRE: Det gjenstår fortsatt ett bind av Jens Henrik Jensens trilogi om den danske krigsveteranen Niels Oxen. Foto: Red Star Photo
TO AV TRE: Det gjenstår fortsatt ett bind av Jens Henrik Jensens trilogi om den danske krigsveteranen Niels Oxen. Foto: Red Star Photo Vis mer

«Mørke menn» er bind to i Jens Henrik Jensens trilogi om den danske krigsveteranen Niels Oxen, og hans medspillere i Politiets etterretningstjeneste.

Når vi møter Oxen denne gang, har han slått seg ned som en slags gårdarbeider hos en gammel mann som driver med fiskeoppdrett. Med falsk identitet, og fremdeles med en blomstrende noia etter fortidens kriger, og ikke minst etter det eventyret som forfatteren sendte han igjennom i bok èn.

Men livet er ikke så verst. Vi forstår at det går bedre med Danmarks høyest dekorerte krigshelt. Han har til og med fått tak over hodet. Og en adoptert kråkeunge i en pappeske på kjøkkenet.

Det onde rører på seg igjenDrapet på en museumsarbeider sender ham imidlertid på ny inn i en strid som han godt kunne tenke seg å stå utenfor. Men det nytter ikke. Det er det onde som rører på seg igjen. Skyggene fra fortida som vinker på ham.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

PLUSS TIL 1. AUGUST

HELGEKUPP

1 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP PLUSS TIL 1. AUGUST

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

PLUSS TIL 1. AUGUST 1 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?