Jens med jazzfot

MOLDE (Dagbladet.no): Statsminister Jens Stoltenberg er på Moldejazz for første gang. Han åpnet festivalen med å danse seg igjennom Moldes gater.

Statsministeren er glad i musikk, og har åpenbart god rytmefot. I dag åpnet en sommerbrun Stoltenberg Moldejazzen. Han ledet åpningsparaden gjennom Storgata og lot kroppen følge de svingende rytmene til jazzorkestret.

Elisabeth Røseth fra Dansetruppen Studio 11 danset, småsnakket og koste seg sammen med Stoltenberg fremst i paraden.

Skal på flere konserter

- Jeg skal på åpningskonserten i dag, og kanskje på nattkonserten, fortalte en strålende opplagt statsminister til Dagbladet.no.

- Jeg gleder meg veldig til denne flotte festivalen, og jeg er glad jeg kan komme tilbake til Thorvald og fortelle at nå har jeg også gjort det. Far Thorvald Stoltenberg har nemlig åpnet Moldejazzen tidligere, sier han.

Statsministerens jazzfavoritter

Og statsministeren hører på jazz:

- Jeg var sist på jazzkonsert i påsken, på Vossajazz. Jeg har sansen for litt eldre jazzmusikk, folk som Duke Ellington og Louis Armstrong, og Jan Garbarek selvfølgelig.

Men jeg vokste opp på 70-tallet, så mine favoritter finner man kanskje heller blant jazzens arvtakere: Rolling Stones og Elvis Costello.

Statsministeren drar tilbake til Oslo allerede i morgen.

- Jeg har familie, og vil være sammen med de i sommerferien, forteller Stoltenberg, som er på Moldejazz for første gang.

Gammelministeren

Kjell Magne Bondevik har selvfølgelig tatt turen til hjembyen for å få med seg Moldejazzen.

- Jeg gleder meg alltid til festivalen, forteller Moldeentusiasten til Dagbladet.no.

Og Bondevik skal på flere konserter, både kirke-, gospel- og gladjazzkonserter skal han svinge innom.

- Jeg skal få med meg Ytre Suløen Jass Ensemble sammen med Gospel Children i morgen. Også skal jeg på gladjazzkonsert i kveld.

Krf-lederen er ikke skuffet for at han ikke åpnet årets festival:

-Det er fint at noen andre også får slippe til. Jeg åpnet Moldejazzen selv senest for et par år siden.

Konsertene begynner

Bodil Niska Kvartett åpnet festivalen musikalsk, og spilte fire nummer for et yrende folkeliv på torget i Molde, der solen titter frem bak skyene stadig vekk.

Fra 1400 kan festivalgjengere starte med konsertene som varer utover i de blå timer. Dagens høydepunkt er nok Pat Metheny som spiller med Trondheim Jazzorkester i Idrettens Hus klokka 18.00.

Dagbladet.no følger Moldejazzen videre.

<B>DANSE-JENS 1:</B> Jens anførte dagens åpningsparade i Molde, sammen med Elisadeth Røseth, leder av Dansetruppen Studio 11.
<B>DANSE-JENS 2.</B>
YRENDE FOLKELIV:</B> Trengselen var påtakelig i Moldes gater i dag, men humøret var det ingenting å utsette på.
BODIL NISKA KVARTETT: Åpnet Moldejazzen musikalsk med fire nummer fra scenen på torget. Bandet spiller i kveld klokka 2100 på Aleksandra.