Jens Ove hjalp datteren med særoppgaven. Men den var bygd rundt et ord som ikke finnes ...

Det ble en spennende reise.

PIPPI LANGSTRØMPE: Astrid Lindgren tar i bøkene sine ofte parti for de som er annerledes og lever i et slags utenforskap - som Pippi (her spilt av Inger Nilsson). Foto: NTB Scanpix
PIPPI LANGSTRØMPE: Astrid Lindgren tar i bøkene sine ofte parti for de som er annerledes og lever i et slags utenforskap - som Pippi (her spilt av Inger Nilsson). Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Datteren min skulle for litt siden skrive en selvvalgt særoppgave om utenforskap. Basert på Åsne Seierstads bok «To søstre» og Marit Eikemos «Alt inkludert». Uoppfordret tenkte jeg å sparre litt med henne – siden det ikke var så lenge til hennes deadline. Det ble en spennende reise.

Skrive og tenke klarer hun helt utmerket selv. Så jeg tenkte det var fakta jeg kunne bidra med. Hva er definisjonen på utenforskap? Psykiske problemer, rusmisbruk, sykdom, innvandrere som ikke blir integrert, Anders Behring Breivik som ingen fanga opp, fattigdom, eller hva?

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.



PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer