Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jens Pikenes vrikker julen inn med Bertine Zetlitz

- Hun må smeltes, sier Penthouse Playboys-vokalisten om årets gjesteartist.

HENRYKT: Kjetil Rolness - alias Jens Pikenes -  er i fyr og flamme over å ha fått Bertine Zetlitz som gjesteartist til årets julekonserter på Rockefeller. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HENRYKT: Kjetil Rolness - alias Jens Pikenes - er i fyr og flamme over å ha fått Bertine Zetlitz som gjesteartist til årets julekonserter på Rockefeller. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Det er et høsttegn godt som noe at Penthouse Playboys annonserer ei julekonsertrekke med en hemmelig gjesteartist på Rockefeller.

Og årets utvalgte til å synge kjente poplåter i schmaltzarrangementer sammen med sosiolog Kjetil Rolness' evigunge alter ego Jens Pikenes er - tadaa! - Bertine Zetlitz (37).

- Vi har alltid ønsket oss artist med to z'er i etternavnet, store magiske øyne, og en skjør, men distinkt stemme.

- Og så skulle hun være pen i tøyet og ha en mørk fortid i Barne-TV. Fantastisk nok fylte Bertine alle kriteriene, men hun måtte modne noen år først, sier Pikenes og ser ømt på popstjerna som i sin tid var programleder i «Midt i Smørøyet», slo gjennom som popartist som 1998 og i år gjorde et comeback til rampelyset med albumet «Electric Feet» og deltakelse i TV-suksessen «Hver gang vi møtes».

- Mer sexy Det etter noen tilbaketrukkede år med ekteskap og to barnefødsler.

- Jeg føler at moderskapet har gjort henne varmere og mer sexy, sier Pikenes.

SANG MED TONE: I snart tjue år har Penthouse Playboys hatt med seg kjendiser som gjesteartister på sine julekonserter. I 2007 var det Tone Damli Aaberge som hadde æren. Se flere tidligere gjesteartister i bildeserien. Foto: Steinar Buholm
1997: Morten Harket og Wenche Foss hjalp Jens Pikenes å sette publikum i glamorøs julestemning.
1999: Åse Kleveland var Penthouse Playboys' julegjest på Rockefeller. Foto: Lars Eivind Bones
2000: Rune Rudberg var Penthouse Playboys-gjest. Foto: Lars Eivind Bones
2001: Arja Saijonmaa sang julen inn med Penthouse Playboys. Foto: Siw Grindaker
2002: J-Diva, mer kjent som Gry Janniche Jarlum, var Penthouse Playboys-gjest. Foto: Jeanette Landfald
2003: Kari Bremnes var årets gjest hos Jens Pikenes og Penthouse Playboys. Foto: Tom Martinsen
2005: Jens Pikenes fikk med seg Inger Lise Rypdal på scenen.
2006: Selveste Wenche Myhre var duettpartneren til Jens Pikenes. Foto: Steinar Buholm
2010: Anne Grete Preus og Jens Pikenes.Foto: Lars Eivind Bones
2011: I fjor var det Finn Kalvik som spilte med Penthouse Playboys. Foto: Lars EIvind Bones

- Modningsaspektet er viktig for meg også. At disse herrene fikk ligge og marinere noen år før jeg delte scene med dem, kontrer hun.

Pikenes bærer sine paljetter med bravur selv i de prosaiske omgivelsene på bakrommet til en butikk som spesialiserer seg på overdådig julekrimskrams. Det er her vi skal finne den rette stemningen til å snakke om konsertene 12, 13, 14 og 15. desember. To av dem er allerede utsolgt.

Før konsertdatoene opprinner skal det umake paret øve inn klassikere både innen- og utenfra Zetlitz-katalogen. Du får ingen premie for å gjette at verken originalene eller coverlåtene kommer til å likne den kjølige, elektroniske popen du forbinder med Bertine Zetlitz-plater.

- Bertine er en god musikkskoleelev. Hun har fått inn med morsmelka hvilke låter man absolutt ikke skal synge, fordi de er gjort så bra før. Men med oss har hun muligheten til å dykke ned i låter som ligger litt lengre unna. Med oss får hun en unik mulighet til å vise hvor dårlig smak hun har, sier Pikenes.

Duetter - Dette er som å komme til dekket bord. Plutselig står dette bandet til disposisjon for å gjøre låtene mine store og svulstige. Jeg har allerede eksperimentert med det live, men dette er den ultimate muligheten, sier Zetlitz.

- Det vil bli mer organisk og livligere enn den EDB-popen du har drevet med tidligere. Det blir noe annet med en ni mann stor, muskuløs drapsmaskin av et orkester, som kan valse over det du måtte ha av låtmateriale, utbasunerer mannen.

FLINK PIKE: - Bertine er en god musikkskoleelev, men med oss får hun vise hvor dårlig smak hun egentlig har, sier Kjetil Rolness alias Jens Pikenes om årets gjesteartist. De truer med å covre Jahn Teigen og Anita Skorgans «Adieu». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FLINK PIKE: - Bertine er en god musikkskoleelev, men med oss får hun vise hvor dårlig smak hun egentlig har, sier Kjetil Rolness alias Jens Pikenes om årets gjesteartist. De truer med å covre Jahn Teigen og Anita Skorgans «Adieu». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Jahn Teigen og Anita Skorgans «Adieu» og Barbara Streisand og Barry Gibbs «Guilty» nevnes som mulige duetter.

- Slik er det jo i jula: Man vil ha det gøy! Det er en viktig drivkraft her, sier hun.

- Men det skal være litt ugøy også. Og da tenker jeg ikke på de morbide greiene som du sliter med på platene dine. Jeg tenker mer  brystspreng, klump i halsen og tårer langs kinnet, sier han.

Preus-tips Zetlitz sier hun rådførte seg med Anne Grete Preus - som var Pikenes' gjesteartist for to år siden - før hun takket ja til julekonsertjobben. Og fikk beskjed om at den mottakelsen Penthouse Playboys får av sitt trofaste publikum, vil gjøre alle de klisne tilnærmelsene fra frontfiguren verdt det.

- Jeg er nesten redd for å bli hekta. At julaften vil bli et antiklimaks, sier hun.

- Jeg er på min side beæret over at en popkunstner og kvinne med så høy visuell sigarføring har takket ja til å synge med oss. At Bertine ikke er en internasjonal, fetert popstjerne er en skam, som i hvert fall ikke jeg har tenkt å ta lett på, sier Pikenes.

- Kanskje det er etter å ha jobba med deg at det virkelig løsner i utlandet? spør hun seg.

- Det funka jo jævlig bra for Ari, sier Jens Pikenes.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media