Jens Stoltenberg forsvarer Frp i rasismekrangel

Opphetet debatt i kveldens «Skavlan».

(Dagbladet): Den svensk-kurdiske komikeren Özz Nûjen og Jens Stoltenberg er blant gjestene i NRK-programmet «Skavlan» i kveld.

Ifølge Expressen blusser det opp til opphetet rasismedebatt mellom de to i programmet.

Nûjen kommer nemlig med kritikk til både svensk og norsk politikk. Blant annet beskylder han Arbeiderpartiet for å bruke fremmedfiendtlig retorikk, og mener at Norge er i ferd med å få en rasistisk regjering med en rasistisk profil, skriver avisa.

Rasismeanklager Han går i strupen på den nye regjeringen, og kommer med krass kritikk til den politikken både Frp og Høyre praktiserer.

- Både Høyre og Fremskrittspariet vil deportere rumenere og de vil språkteste fireåringer, sier han i programmet, ifølge den svenske avisa.

I «Skavlan»-klippet øverst i saken kommer Nûjen med ytterligere rasismeanklager mot den norske regjeringen.

Jens Stoltenberg tar imidlertid den nye regjeringa i forsvar, og mener at rasisme er når man diskriminerer på grunnlag av rase og hudfarge.

- Kritisk til mye Han er også tydelig på at man må skille mellom 22. juli og norsk partipolitikk.

- Rasisme er forbudt i Sverige og det er forbudt i Norge, det er jeg imot. Men jeg mener at det er desto viktigere at vi er tydelig i forhold til å bruke ord og uttrykk som skaper fordommer som bygger opp avstand mellom mennesker. Der har vi som politiske leder et ansvar, og der har jeg vært kritisk til mye av Fremskrittspartiet har stått for og gjort - men jeg trekker likevel et ganske skarpt skille mellom dét og rasisme, sier Stoltenberg i kveldens «Skavlan».

Verken Expressen eller Dagbladet har så langt lykkes i å få en kommentar fra Jens Stoltenberg.

TAR DE BLÅ I FORSVAR: Jens Stoltenberg forsvarer Norges nye regjering mot rasismeanklager i kveldens «Skavlan». Her sammen med Erna Solberg og Siv Jensen valgnatta 9. september i år. Foto: AFP / NTB scanpix
TAR DE BLÅ I FORSVAR: Jens Stoltenberg forsvarer Norges nye regjering mot rasismeanklager i kveldens «Skavlan». Her sammen med Erna Solberg og Siv Jensen valgnatta 9. september i år. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer