MED PAPPA: Anne Catharina Stoltenberg sammen med Jens Stoltenberg under Melodi Grand Prix i Oslo i 2010.
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
MED PAPPA: Anne Catharina Stoltenberg sammen med Jens Stoltenberg under Melodi Grand Prix i Oslo i 2010. Foto: Kyrre Lien / ScanpixVis mer

Jens Stoltenbergs datter musikkvideo-debuterer

Anne Catharina (20) med «dyster» låt.

(Dagbladet): Mens Jens Stoltenbergs sønn Axel har fulgt i pappas studiefotspor og utdannet seg til samfunnsøkonom, har datteren Anne Catharina (20) valgt en annen vei.

Hun studerer sang ved Engelsholm Kunsthøjskole i Danmark, og har nettopp sluppet sin første musikkvideo med bandet sitt Schmerz im Herz.

Bor i Danmark Videoen til låta «Desert Town» er spilt inn på Jylland og er regissert av debutant Johannes Fürst.

- Sangen har i seg selv et dystert tema, og er mystisk og flytende, så vi har jobbet hardt for å gjenskape stemningen og vibbene man får når man gønner musikken til disse jentene på full guffe, sier regissøren til 730.no.

I «Annie» Anne Catharina Stoltenberg har siden hun var barn drevet med sang, dans og skuespill, og spilte som 12-åring sammen med Morten Harkets datter Tomine i oppsettingen av musikalen «Annie» på Chat Noir. I oktober i fjor sang hun også i bestemor Karin Stoltenbergs begravelse.

Schmerz im Herz, som også består av Henriette Motzfeldt, ønsker ikke å kommentere musikkvideoen overfor Dagbladet.

- Vi har dessverre lovet VG eksklusivitet inntil deres artikkel har gått i trykken. Men tusen takk for interessen, skriver de i en mail.

Etter at Dagbladet omtalte den offentlig publiserte videoen, som hadde ligget ute siden den 6. januar, ble den satt som «privat» på YouTube.