Jensen-boka rett til topps på salgslista

Trykker 25 000 bøker.

(Dagbladet): Eirik Jensens bok «På innsiden» gikk rett inn på førsteplass på Bokhandlerforeningens bestselgerliste for generell litteratur.

- Jeg håper at boka bidrar til at leseren får en forståelse av hva jeg mener må til for å skape en trygg hovedstad. I dag er ikke politiet like opptatt av å forebygge, men fungerer mer som et beredskapspoliti som venter på hendelsene. Det er viktig ikke å glemme at det faktisk har fungert å ha dialog med kriminelle miljøer og informanter for å forebygge kriminalitet, og det er det jeg prøver å vise og fortelle med denne boka, sier Jensen via Kagge forlag.
 
Forlaget opplyser at boka nå vil bli trykket opp i et tredje opplag. Førsteopplaget var på 10 000, andreopplaget var på 8000, og tredjeopplaget blir på 7000 eksemplarer.

Med det har forlaget trykket opp 25 000 eksemplarer totalt. De har ikke solgt 25 000, men tilpasser antall eksemplarer fra etterspørselen i bokhandelen.

- Jeg er mest glad for hvordan både lesere og anmeldere har mottatt denne viktige boka av den uredde og kontroversielle politimannen, sier forlagssjef forlagssjef Anne Gaathaug.

Jensen møtte i forrige uke offentligheten og et samlet pressekorps for første gang etter at han i fjor ble pågrepet og siktet for grov korrupsjon. Boka fikk gode anmeldelser.

Den profilerte politimannen er i boka lite inne på straffesaken mot ham og kommenterer ikke etterforskningen fra Spesialenheten for politisaker, men beskriver pågripelsen, tida på glattcelle, månedene i varetekt og om tilværelsen som påstått kriminell. Jensen nekter straffskyld.

Boka fikk gjennomgående gode anmeldelser. Dagbladets Jon Rognlien skrev: Umulig ikke å like Eirik Jensens joviale stil, med høy wow-faktor og uhemmet selvskryt.