KOMMENTARER

Jensens muligheter

Selv om ankesaken går mot slutten, er vi neppe ferdige med å snakke om Eirik Jensen.

FÅR SNART DOMMEN: Eirik Jensen tør ikke tenke tanken på frifinnelse, sier han selv.
FÅR SNART DOMMEN: Eirik Jensen tør ikke tenke tanken på frifinnelse, sier han selv. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Eirik Jensen tør ikke tenke tanken på frifinnelse, sier han selv. Etter riksadvokatens vitnemål i Borgarting lagmannsrett fredag stilte ekspolitimannen til en improvisert pressekonferanse i lunsjpausen.

Vi er inne i de siste dagene med bevisførsel i ankesaken mot ham og Gjermund Cappelen. Neste uke er det prosedyrer og 22. januar holder rettens administrator Kristel Heyerdahl sin rettsbelæring, før juryen trekker seg tilbake. Så er det opp til dem å felle dommen. Hvis de kommer til samme konklusjon som tingretten, dømmes Jensen til 21 års fengsel. Da er livet over, sa han fredag. Men uansett hva juryen kommer til, vil denne saken få etterspill.

Tor-Aksel Busch gikk så langt som en riksadvokat kan gjøre, da han svarte på spørsmålet om spanerne fra Asker og Bærum hadde gått for langt i å love Gjermund Cappelen strafferabatt for å snakke om Eirik Jensen.

– Jeg står her i kraft av mitt embete, og må gi rimelig grad av kontradiksjon. Men det er vel noen nyanser som burde vært tydeligere, sa han til forsvarer John Christian Elden.

Busch forklarte at han to ganger var blitt kontaktet fordi Cappelen i avhør satte betingelser for å snakke. Begge gangene hadde riksadvokaten blankt avvist å gi noen forsikringer om amnesti eller strafferabatt. Først når forklaringen var avgitt, kunne man vurdere om den kvalifiserte til noen rabatt etter loven. Likevel viser lydopptakene fra de såkalte Ila-samtalene at politimennene lovet Cappelen at Busch personlig ville strekke seg langt for å hjelpe ham.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer