Jensens snikislamisering

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fremskrittspartiet har, sammen med andre innvandringskritiske partier i Skandinavia, funnet sin dystopi i Malmö, den tredje største byen i Sverige. Legitimiteten til nettopp å bruke Malmö, og da særlig bydelen Rosengård, som et eksempel på feilslått innvandring og integreringspolitikk har vokst etter at rapporten «Hot mot demokrati og värdegrunn» ble publisert i januar.

Denne ble i helga lagt til grunn for Siv Jensens refleksjoner over integrasjon i Norge under hennes tale til Frp’s landsstyremøte. Ved siden av å vise til en økende islamsk radikalisering i Rosengård, kommer denne rapporten med lite nytt i forhold til det bilde media og innvandringskritiske politikere rutinemessig har skildret av Malmö, nemlig som en oase for muslimsk radikalisme, hvor de svenske beboerne fremstilles som beleiret av gjengkriminalitet og arbeidsledighet. I 2004 fikk dette bildet internasjonal oppmerksomhet gjennom Fox News’ reportasjer om Malmö, som mest minnet om krigsjournalistikk. Her hjemme beskrev Aftenposten «Nordens tøffeste getto» (12.12.04) hvor politiet ikke tør rykke ut, og Dagbladet hadde en temaartikkel om «Nordens verste forstad» (31.07.06).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer