Jenta som talte i forsamlingen

Hva har Jens «Don Draper» Stoltenberg, Petter Northug og Emilie «Voe» Nereng til felles?

TIE I FORSAMLINGEN: Skal vi be jenter holde kjeft i forsamlingen, når de i bloggene for første gang har funnet et offentlig fora der de ytrer seg minst like aktivt som gutter? spør Karianne Bjellås Gilje i denne kommentaren om Emilie "Voe" Nereng og jenters blogging.
TIE I FORSAMLINGEN: Skal vi be jenter holde kjeft i forsamlingen, når de i bloggene for første gang har funnet et offentlig fora der de ytrer seg minst like aktivt som gutter? spør Karianne Bjellås Gilje i denne kommentaren om Emilie "Voe" Nereng og jenters blogging. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En 15 år gammel jente fikk effektivt i gang debattåret 2011. Emilie Nereng, alias bloggeren Voe, er vakker. Attpåtil skriver hun dagbok på nett om ting som opptar henne! Klart det provoserer. Og selvsagt står det en grisk far bak og presser den pene datteren på nett. Eller med ordene til torsdagens lederskribent i Aftenposten: «Historien om 'Voe' er også en historie om foreldreansvar. Bloggen fremstår som et gjennomkommersialisert moteprodukt der 15-åringen er iscenesatt som mye eldre enn hun er.» Det er åpenbart lenge siden lederskribenten var på en ungdomsskole. Et relevant spørsmål er forresten hva som er mest kommersielt av reklamestripa i Voes blogg og de glorete reklamebrosjyrene i Aftenposten.

Hvor mye skal jenter som stikker hodet fram tåle? Hvordan skal de som blogger slippe anonym skittkasting i kommentarfeltet? Det virker faktisk som om noen synes «jeg hater deg din feite hore» er innenfor grensen. Det burde være unødvendig å si at slikt har like lite med ytringsfrihet å gjøre som gørr fra andre kroppsåpninger. Å arbeide for at alle må logge inn under fullt navn og adresse i ulike nettfora vil muligens redusere problemet. Men vi har denne uka fått bekreftet at forakten for jenter som blogger stikker dypere enn anonym netthets.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer