Jenta som vil bli oppfinner

Viktig å legge planer for framtida

TEGNEREN STORM P. var ekspert på å tegne vanvittige oppfinnelser. Her en praktisk lyseslukker. Copyright: Storm P-museet
TEGNEREN STORM P. var ekspert på å tegne vanvittige oppfinnelser. Her en praktisk lyseslukker. Copyright: Storm P-museet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Å legge planer for framtida er viktig. Selv om framtida for de fleste blir kortere og kortere, er det viktig å ha prosjekter. Blir det egentlig for seint å drømme om å bli jazzpianist, ballongfører, ubåtkaptein, haikudikter, indianerhøvding, vagabond, tryllekunstner, landskapsmaler, oppdagelsesreisende eller skogvokter? Ja, lyder svaret. Det er allerede for seint. Ikke å drømme, men å få realisert drømmen. Det sies at det er bedre å lære seg én ting godt enn å forsøke seg med tusen virksomheter og mislykkes i alle. Men det er ikke alltid så lett å finne ut hva man skal satse på, og plutselig kan det være for seint.

Jeg husker en gang jeg kom ned på jobben med en nyfødt datter på armen. Min førstefødte. Jeg møtte min daværende kollega Arne Hestenes, som kikket interessert på henne og utbrøt: «Et vakkert barn, Wandrup. Men hva skal hun bli?» Min erfaring er at barna finner svar på dette selv. Da jeg gikk i første klasse, husker jeg læreren gikk en runde i klassen der hun spurte hva vi hadde tenkt å bli. De fleste hadde svaret klart, alt fra brannmann til jagerflyger. Bortsett fra en gutt bakerst i klassen. Han nølte lenge før svaret ble tvunget ut av ham: «Asfaltkoker!»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer