DEBATT

Jente - hold deg for god

Vi feminister skal ta oss godt i nakken, og ikke kritisere andre kvinners utseende.

KRITISK TIL KJOLEKRITIKK: «Det er et uendelig stort fat å ta av når man skal latterliggjøre politikken disse kvinnene står for. Kritikk av utseende helt bakerst i rekka - det er tross alt det siste som bekymrer meg med dem», skriver kronikkforfatteren. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
KRITISK TIL KJOLEKRITIKK: «Det er et uendelig stort fat å ta av når man skal latterliggjøre politikken disse kvinnene står for. Kritikk av utseende helt bakerst i rekka - det er tross alt det siste som bekymrer meg med dem», skriver kronikkforfatteren. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

UTSEENDEFOKUS: Norge har fått vår første kvinnelige statsminister siden Gro Harlem Brundtland. Da holder vi oss for gode til å kritisere utseendet hennes.

Det er blåtirsdag. Vi har fått den blåeste regjeringa i historien. Tre av partilederne for denne firepartiregjeringa er kvinner. Det må vi gratulere med 100 år etter at kvinner fikk stemmerett.

Da jeg forsto at valget var tapt, var min første reaksjon: Nå er vi raddiser igjen. Vi skal knuse patriarkatet. Men vi har ikke et patriarkat - eller har vi? Er det mannen eller kvinnen som styrer nå?

På Stortinget ser det nemlig mørkt ut for kvinner. Vi er ikke bare i et begredelig mindretall - mange feminister er ute, kvinner som menn. Jeg drister meg til å kalle det gubbevelde.

På valgnatta våknet folk og viste skuffelse over valgresultatet. Harselering over utseendet på vår nye statsminister og partilederen på høyre fløy fløt rundt i sosiale medier. Sist det skjedde, var det med ungdomspolitikeren Sandra Borch.

Borch, Skei Grande, Solberg og Jensen en ting til felles: Jeg er helt uenig i politikken deres. Solberg og Jensens politikk er veldig lite feministisk og solidarisk, derfor har jeg et hav av ord jeg kan bruke til å kritisere dem. «Flodhest» er ikke en av dem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer