Jente med rett til å heve stemmen

Pristine fra Tromsø vant bluescuppen på Notodden. Gled dere til de kommer til en bluesklubb nær deg.

KULER OG KRUTT: Tromsø-bandet Pristine, med Heidi Solheim og Espen Jakobsen i front, på Gamla under Bylarm i Oslo lørdag kveld. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
KULER OG KRUTT: Tromsø-bandet Pristine, med Heidi Solheim og Espen Jakobsen i front, på Gamla under Bylarm i Oslo lørdag kveld. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BYLARM/KONSERT: Fra tid til annen dukker det opp artister eller band som står i fare for å få stempelet «bluesens framtid» midt i panna. Det kan være en viss fare for at dette vil henge ved tromsøbandet Pristine en stund framover.

Bandet var i en egen klasse da det stakk av med seieren i Union Blues Cup på Notodden i august.

Premien er en drøss spillejobber på norske bluesklubber, men de fleste må nok vente til høsten. Bandet har for mye å gjøre. Hvorfor, kunne du få en pekepinn på under Bylarm, først på Herr Nilsen fredag og så på Gamla lørdag kveld.

Album til høsten Pristine har ikke noe album å vise til, det kommer tidligst til høsten. Men bandet ble likevel en snakkis under bluesfestivalen på Notodden, som hvert år arrangerer en cup for unge og lovende artister. Pristine skilte seg ut, og ikke bare på grunn av musikken. For det første har bandet en tøff frontfigur i Solheim, ei vever, rødhåra dame som absolutt ikke spør om lov til å heve stemmen.

Solheim har klare likhetstrekk med sterke amerikanske damer som Beth Hart, Dana Fuchs og Janiva Magness, som alle har fått et publikum i Norge via Notodden Blues Festival.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer