- Jenteanmeldere forsvinner raskt

Mangler kanskje et nerdegen, mener redaktør.

STARTET DEBATTEN: Journalist og forfatter Marta Breen startet debatten om musikkanmeldernes tilnærming til kvinnelige artister.
STARTET DEBATTEN: Journalist og forfatter Marta Breen startet debatten om musikkanmeldernes tilnærming til kvinnelige artister. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Idé: Bylarms Runar Eggesvik uttalte seg i en sak i Dagbladet i går, og som «gjesteredaktør» har han tatt initiativ til to oppfølginger av denne (se faktaboks til høyre).

(Dagbladet.no): I går skrev musikkjournalist Marta Breen om mannlige musikkanmeldere som anklager kvinnelige artister for å være klamme, sutrete og for personlige.

Anmelderne slo tilbake og kalte Breen en kvinnesjåvinist.

- Forsvinner fortMen Bjørn Hammershaug, redaktør for musikknettstedet Groove.no, mener at det er et problem av anmelderstanden har en såpass stor overvekt av menn.

- Jeg tror at flere kvinnelige anmeldere vil gi bedre balanse. Jeg synes generelt at mer musikk burde bli anmeldt av jenter, sier Hammershaug.

Han ønsker seg flere kvinnelige musikkritikere, men de er ikke lette å få tak i.

- Vi har vært bevisste på å få inn mest mulig jenter, vi vil jo ikke bli oppfattet som noe gubbevelde. Men av et hundretalls skribenter de siste åtte årene, har bare en brøkdel vært jenter Det er kanskje litt generaliserende å si det, men vi opplever ofte at jentene som kommer inn, går fort ut igjen. Jeg vet ikke hvorfor, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer