Jenteband vil erobre Norge

TROMSØ (Dagbladet): De er store i Tromsø, jentene i rockebandet Pulp Vixen. Nå vil de forsøke å erobre Norge. Torsdag presenterte rockerne debut-cd-en «Toxic».

Det gjorde de med releasekonsert på Tromsøs utested Strøket, foran 300 fans. Pulp Vixen ble introdusert som «kosejentene fra helvete». Jentene kom sammen i voksen alder for drøyt tre år siden. Nå er de blitt 25-29 år.

- Vi er ikke som andre jenteband. Vi begynte ikke i 14-årsalderen. Vi var ikke flinke i starten. Så vi kompenserte med å spille hardt. Nå er vi litt mykere og mye flinkere, sier Pulp Vixen-jentene.

- Og mer kommersielle?

- To-tre låter har potensial. Klart vi drømmer om et gjennombrudd, sier jentene, som betegner musikken sin som dyster poprock.

- I Madrugada-gaten?

- Nei, vi er ikke så landskapsorientert. Mange som har hørt oss, bruker å si at vi er «bra, men innmari sære». Vi ligner kanskje litt på Elastica, eller P.J. Harvey. Pulp Vixen stiller med to vokalister - Line Saus og Mona Helleland Varpe - som dels synger oppå hverandre, og dels veksler om oppmerksomheten. Duoen skriver bandets tekster. Musikken er de fem om.

- Hva betyr utseende?

- Ikke mye. Det handler om utstråling, sjarm og sceneshow, sier jentene.

RÅ ROCKEJENTER: Therese Winther-Hansen (bass), Line Saus (vokal, gitar), Katrine Wold (trommer), Mona Helleland Varpe (vokal, ulike instrumenter) og Anne Mette Sætre (gitar).