Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jenteinvasjon på Bylarm

- Vi har ventet på jentene lenge, og i år kommer de. Ingen har jobbet bevisst for å få opp jenteandelen. - Det har bare blitt slik. Vi har gått etter kvalitet, sier festivalsjef Jarle Savio. På Bylarm i Kristiansand er 25 prosent av artistene jenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chicas del Coro er klare for Bylarm. Les om damene det swinger av.

Bylarm i mars er musikkbransjens viktigste årlige treff. Her slipper unge og ukjente artister til på scenen. Plateselskapene jakter på talenter og artistene jakter på kontakter. I år opptrer 80 artister. 20 av dem er enten kvinnelige soloartister, jenteband eller band der jenter er framtredende. Det blir jenterekord på Bylarm i år. I sine fire foregående år har arrangementet vært det mest karslige treffet i Musikk-Norge. Nå kommer det et skikkelig østrogenrush.

Bare én ting...

Festivalsjef Savio innrømmer at arrangørgutta har gått i kjente baner.

- Vi har nemlig bare tenkt på én ting: «Er det bra? Har det særpreg?» De jentene som er kommet med, er garantert ikke kjønnskvotert inn. Jentene som skal være med på Bylarm, er med fordi de fortjener oppmerksomheten og har noe å fare med musikalsk.

- Så dere har ikke bare savnet jentene?

- Klart vi har savnet jenter på Bylarm. Det at det kommer et skred av jenter i år, ser ikke ut til å være en engangsforeteelse, heller. Ut fra de mer enn 750 demoene som kom inn, vet vi at det var veldig mange andre jenter som ikke kom med i år, men som når de får litt tid på seg, blir modne for arrangementet. Mange av jentene som sendte demoer var meget unge. Og det artige er at de ikke ser på seg sjøl som jenteband . De er et band , basta. Det har forandret seg på noen ganske få år. Og så har vi selvfølgelig de artistene som gjør et poeng ut av at de er kvinner. Der det er en «gag» i seg sjøl. Men det er noe ganske annet, mener Savio.

Særpreg og sjel

I tillegg til kvalitet har juryen også jaktet andre elementer under gjennomgangen av de rekordmange demoene. I fjor kom det inn 450 demoer for vurdering. I år er tallet 750.

- Vi prøver å favne flere sjangere. Tidligere har vi savnet jazz. I år er jazzen med. Bluesartister har vi også fått med. Det blir store dager i Kristiansand, lover festivalsjefen.

<> Her er jentene <> Av totalt 80 medvirkende navn er hver fjerde artist enten en kvinne, eller har kvinner i bandet. Så femi har aldri Bylarm vært før. Sjekk lista:
Gåte
Christin Hoff
Elina
Fab Foursome
Marika Lejon
Nan Renée
Paris
Samsaya
Seven
The Tables
Ane Brun
Cerrato
Chicas del Coro
Kohinoor
Ritas Lolitas
The Ethnobabes
Selome
Slowpho
Supervixen

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!