Jenteinvasjonen

De er unge, de er dyktige og de heter Marthe, Marte, Marit og Mira. Musikkåret 2006 kommer til å stå i jentenes navn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Nå flyter det over av fantastisk mange unge, spennende kvinnelige artister, lyder det entusiastisk fra norsksjef Yngve Næss i plateselskapet Universal Music.

Plateselskapene har for vane å snakke begeistret om sine egne produkter, men det er virkelig påfallende mange kvinnelige artister på gang i Musikk-Norge. Fra før av har vi de unge lovende Marion Raven, Maria Mena, Maria Arredondo, Marthe Valle, Maria Solheim og Venke Knutson. Det blir ikke like lett å være Lene Marlin når det nå tetter seg til.

-  Det kommer utrolig mange bra unge, kvinnelige artister. Det er veldig spesielt. Det er en veldig seriøs gjeng som kommer nå - dyktige singer/songwritere som har sitt eget uttrykk. De er ikke sånne tomme pop-damer, de er tunge, dypsindige pop-damer, sier musikksjef Håkon Moslet i NRK P3.

Fem nye på våren

Første halvår 2006 kommer hele fem nye. Det begynner med den lenge etterlengtede solo-plata til Marit Larsen (21) fra M2M tidlig i januar. 9. januar kommer Kristiansands Marte Wulff (24) med debutalbumet «Jacket». Hun er for øvrig kjæreste med kollega Thom Hell, og har allerede fått halve Norge til å nynne på en av låtene sine, Cubus\' reklame-hit «Carousel». Det er store forventninger til debutalbumet til Elvira Nikolaisen (25) i mars. Hun deler tydeligvis noen gode gener med søsknene Emil Nikolaisen i Serena-Maneesh og Ivar Nikolaisen i Silver. I mars kommer også Universals nye storsatsing, Helene Bøksle (24), med sitt første album - som visstnok skal være like mye folkemusikkpreget som poppete. Den siste av de fem er enda en Marte. Marte Heggelund (25) signerte platekontrakt med Warner i sommer, og hennes album skal etter planen også slippes i mars måned.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer