Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jentene er slemmest

The Like sliter med jenteband-stempel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND (Dagbladet.no): Quartfestivalen i år er dominert av menn, slik musikkbransjen generelt er. Det er få kvinnelige musikere som spiller på årets festival, og enda færre som får slippe til på de to største scenene. Men unntakene er der, blant annet The Like.

Elizabeth Z Berg, Charlotte Froom og Tennessee Thomas utgjør et av de mest omtalte jentebandene den siste tiden. De opplever å hele tiden måtte svare for jenteband merkelappen:

- Til å begynne med, tenkte jeg at det var naturlig at journalister spurte om det, men etter hvert har jeg tenkt at det må være et problem. Altså at det ikke er flere gode jenteband, enn at vi faktisk blir stilt slike spørsmål. Vi trenger konkurranse, sier trommeslager Tennessee Thomas.

Hun forteller at det ikke nødvendigvis er mannlige journalister som er mest skeptiske:

- Jentene er faktisk de som er slemmest mot oss. De kan være frekke. Men jeg skjønner ikke det, de skal jo liksom være på vår side!

The Like har fått mye oppmerksomhet, og har jobbet med artister som Maroon 5, Phantom Planet, Tori Amos og Kings of Leon. Likevel blir de smigret når andre artister kjenner dem igjen:

- Vi var i en platebutikk i London hvor Bobby Gillespie fra Primal Scream signerte plater, og han kjente oss igjen da han signerte platene. «He was, like: «You are The Like», and we were, like: «Yeah!»». Og en annen gang ble vi gjenkjent av Liam Gallagher. «He said: «You are The Like». And we were, like: «Yeah!»» Han var faktisk veldig hyggelig. Mye mer hyggelig enn vi hadde ventet.

Alle tre jentene har fedre som er enten produsenter eller musikere, og som dermed har god kjennskap til musikkbransjen.

PÅ QUART: The Like spiller i kveld i Bendiksbukta på Quartfestivalen. Foto: UNIVERSAL MUSIC
PÅ QUART: The Like spiller i kveld i Bendiksbukta på Quartfestivalen. Foto: UNIVERSAL MUSIC Vis mer

- Det er veldig bra. Det har gjort at vi har vokst opp med å høre på bra musikk, men familiene har ikke noe med bandet å gjøre, sier Tennessee.

Hun ramser opp noen av artistene de har hørt på i oppveksten:

- Jeg har hørt på klassikerne: The Beatles, Rolling Stones, Velvet Underground, The Yarbirds, The Who og lignende band. I tilleg har jeg hørt mye på britpop, og punk. Akkurat nå hører jeg på band som Kasabian, Phoenix, My Bloody Valentine, Mystery Jets og Arctic Monkeys.

Men Arctic Monkeys er det bare hun som liker. De to andre jentene har ikke sansen for den britiske superhypen:

- Vi er ikke enig om Arctic Monkeys. De to andre jentene liker dem ikke i det hele tatt, men det gjør jeg. Det har sikkert med at jeg er fra England, mens Charlotte og Elizabeth er fra USA.

- Arctic Monkeys er liksom så erkebritiske, og har den utrolig arrogante holdninger. Det liker jeg.

Arctic Monkeys har nettopp byttet bassist. Hvorfor den forrige sluttet har det ikke kommet noen god forklaring på. Bandet sier det var personlige årsaker.

- Jeg lurer litt på hva som skjedde med han forrige bassisten. En kveld da vi var med Arctic Monkeys dro han veldig tidlig for å pakke til hjemreisen, og alle syntes det var veldig rart. Jeg lurer veldig på hva som her skjedd der, egentlig, sier Tennessee.

Hun har hatt et tett program, og har flydd til Kristiansand fra USA for å spille på Quartfestivalen. Etter konserten i kveld skal de kjøre bil til Oslo, før de flyr tilbake til USA. Tennessee understreker at det ikke bare er avslappende å spille i band:

- Folk tror det ikke, men det er som er skikkelig jobb, selv om det hender at vi får muligheten til å henge med Liam Gallagher, sier hun og ler.