Generalsekretæren i FN har ropt et varsku på vegne av jenter og kvinner under coronakrisen. Hjemmet kan være en slagmark, sier António Guterres.
Land som Malaysia, Libanon og Kina opplever en økning av henvendelser til hjelpetjenester for voldsrammede kvinner. Når samfunnet og hverdagen brytes ned, står jentene midt i skuddlinjen. Beskyttelse av jenter i kriser er underprioritert, underfinansiert og underrapportert.
Nødvendige smittevernstiltak som isolasjon i hjemmet og stengte skoler kan forverre situasjonen for jenter. Coronaviruset diskriminerer ikke på bakgrunn av landegrenser, lommebok eller kjønn, men det denne og tidligere kriser tydelig viser, er at jenter er særlig sårbare i kriser. Likevel er jentene og deres særskilte behov ofte usynlige i den globale humanitære innsatsen.
I samfunn hvor jenter i utgangspunktet har lav status, øker diskrimineringen av jenter i kriser. Coronakrisen er ikke noe unntak. Mange jenter lever i frykt for vold og overgrep, de må slutte på skolen, de blir utnyttet og livene deres blir begrenset til hjemmet, der mange jenter rapporterer isolasjon og depresjoner.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger