Maj Britt Andersen:

- Jentene har tatt over

Maj Britt Andersen har vært artist siden 1975, men mener selv hun fikk en for tidlig start på karrieren. Hun er glad for å se at jenter i dag er sterkere og mer selvstendig.

MUSKALSK PÅFYLL: Maj Britt Andersen turte å si ja til «Hver gang vi møtes» på grunn av et stille år for Musikk-Norge. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
MUSKALSK PÅFYLL: Maj Britt Andersen turte å si ja til «Hver gang vi møtes» på grunn av et stille år for Musikk-Norge. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KJERRINGØY (Dagbladet): Ute på Kjerringøy i Nordland fylke er innspillingen av den 12. sesongen av «Hver gang vi møtes» i gang. Her skal åtte artister tolke hverandres låter og dele sine erfaringer fra musikkverdenen. En av dem er Maj Britt Andersen (64).

Med langt, rufsete hår, ikledd en tøff Jimi Hendrix-jakke forteller Andersen at hun har fått musikalsk påfyll av å være med i programmet.

- Jeg har blitt spurt flere ganger før, men jeg synes egentlig det er lettere å si nei. Jeg tror at den største grunnen til at jeg turte å svare ja til å være med denne sesongen, er at det har vært et stille og veldig annerledes år på grunn av pandemien. Jeg har savnet å synge og spille med bandet mitt og ikke minst møte publikum, sier Andersen til Dagbladet.

Hun stopper opp et lite sekund for å nyte den storslåtte nordlandsnaturen.

- Er det ikke fint? sier hun begeistret.

- Startet for tidlig

Andersen ga ut sitt første album da hun var 18 år, i 1975. Det kan virke som en umulig oppgave å oppsummere et helt voksenliv som artist, men hvis Andersen kunne valgt ville hun gjerne hoppet over historiene om de første åra som artist.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer