Jentene på tur

Cecilie Skog reiser til Kilimanjaro for femte gang. Nå sammen med åtte jenter og en NRK-fotograf.

JENTEFLOKK PÅ TUR: Cecilie Skog (36) er klar for ny fjelltur med 8 jenter og en eneste kameramann. (Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet)
JENTEFLOKK PÅ TUR: Cecilie Skog (36) er klar for ny fjelltur med 8 jenter og en eneste kameramann. (Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet)Vis mer

(Dagbladet) Det var da Cecilie Skog møtte NRK-journalist Karine Næss Frafjord da de begge syklet Nordsjørittet, at Skogs nye ekspedisjon så dagens lys. Det kunne Rogalands Avis melde tidligere denne uken.

Dokumentar om turen NRK-journalisten hadde lenge hatt lyst å reise på tur, og mente det beste var om de to spreke jentene gikk sammen og laget en dokumentar om turen.

- Det var jo en kjempegod idè, så etter et par runder med diskusjon bestemte vi oss for å gjøre det, sier Skog til Dagbladet.

Med søster på tur I forrige uke reiste Skog og Næss Frafjord med syv av sine utvalgte venninner, deriblant Skogs søster og bestevenninne.

- Jeg sa til søsteren min, Monica, at nå skal du endelig få være med på tur, sier Skog og ler. Det er kjempekjekt at jeg endelig får henne med på langtur. Vi har gått turer i lag tidligere, men aldri en så lang en, legger hun til.

Hanen i høneflokken - Vi blir ni jenter og en eneste mann, nemlig kameramannen, så jeg tror han kommer til å kose seg veldig, sier Skog og ler.

Resultatet av turen vil bli en dokumentar til "Ut i naturen", som kommer til å gå på NRK til våren.

Femte gang Skog er en erfaren fjellfarer og hun har fire turer til Kilimanjaro i baggasjen fra før. Planen er at jenteflokken skal bruke syv dager opp, og en dag ned igjen. Men det blir ingen pause med en gang. Dagen etter skal de på safari i Kenya.

Skog er den eneste med erfaring og ingen av de andre har vært med lignende fjellturer tidligere. Utfordringen for følget kan bli høyden, og å tilpasse seg den. Det er en viss fare for å bli høydesyk. Temperaturen vil kunne synke fra 30 plussgrader ved foten av fjellet til 20 minus på toppen, ved ekstreme tilfeller.

Hardtrening Selv om ingen av de andre har opplevd slike temperaturforskjeller, tror Skog de kommer til å klare seg veldig fint likevel. Alle har lagt seg i hardtrening, og følget er godt forberedet til turen.

- Vi har tatt alle forhåndsregler vi kan, og planleggingen av slike turer har blitt en slags rutine får meg nå, sier Skog, som gleder seg veldig til turen.

- Jeg tror det kan bli veldig morsomt, sier hun.