Jentenes kveld

Årets «Idol» så ut til å bli en guttekamp. Men det var før Sandra Lyng Haugen og Maren Flotve Birkeland stakk av med stemmene.

De to fikk mer enn halvparten av alle stemmene som kom inn i løpet av gårsdagens program. 21 prosent stemte på Maren, 32 på Sandra. Og nå håper de på jenteseier i finalen i mai, selv om de ikke aner hvordan de selv kommer til å gjøre det.

- Det er kjekt om årets Idol kan bli ei jente. Det er veldig mange flinke med, sier Sandra Lyng Haugen (16).

Utropt til favoritt

Sandra fra Mosjøen var utropt til favoritt før sending i går. Også dommerne trodde hun kom til å gå videre. Men selv hadde hun aldri trodd hun ville vinne.

- Nei, jeg synes det er helt sjukt at jeg er kommet så langt som hit, sier hun til Dagbladet.

På vei til audition i Trondheim var hun i ferd med å snu flere ganger. Det var jo ingen vits, tenkte 16-åringen. Nå er hun glad for at hun fortsatte. Det er Maren fra Karmøy også.

- Dette er helt fantastisk, helt utrolig, jubler hun, mens hun hopper og spretter og klemmer alle de åtte som ikke var like heldige som henne og Sandra i går.

- På en skala fra en til ti, hvor glade er dere nå?

- Tusen, svarer Sandra.

Fortsatt med

Seks av de ti som skal kjempe om å bli Norges neste Idol er nå klare: Norsk-vietnamesiske Trung Toan Tong (17) fra Moss, Roald Haarr (24) fra Vigrestad utenfor Stavanger, Maria Haukaas Storeng (24) fra Senja, Kjartan Salvesen (27) fra Stavanger og altså gårsdagens vinnere Sandra Lyng Haugen (16) fra Mosjøen og Maren Flotve Birkeland (18) fra Skudeneshavn på Karmøy.

Fredag plukkes to nye finalister ut, og neste onsdag velges de to siste. Gårsdagens åtte utslåtte, Lasse Uppman, Arma Husanovic, Mari Kjølstad, Wenche Munkejord, Øyvind Omnes, Bjørn Martin Simensen, Magnus Ullnæss og Hanna Camilla Kullander kan fortsatt ha en sjanse til å bli Norges neste idol.

Til sendinga neste onsdag skal dommerne Jan Fredrik Karlsen, Anneli Drecker, Thomas Strzelecki og Douglas Carr plukke ut to favoritter hver blant alle de nesten 7000 utslåtte «Idol»-finalistene.

Det er neppe overraskende om alle de åtte ekstra-finalistene kommer fra denne og forrige ukes fra-ti-til-to-programmer.

JUBLENDE GLADE: Sandra og Maren fikk mer enn halvparten av stemmene i går.