Jentenes nye serie

TV2s nye amerikanske komiserie, «Ally McBeal», er nok neppe den helt store greia for undertegnede. Men det vil forundre meg mye om ikke serien finner et trofast publikum, blant såkalt urbant orienterte kvinner, som det heter, skal vi si i alderssegmentet gode pluss-minus 30 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Her har de i hvert fall fått en TV-serie som retter seg inn mot dem, med sine kjærlighetsintriger, jentegreier og alt sett fra hovedpersonen, advokaten Ally McBeals, indre øye. Miksen av Bridget Jones-diary, ukebladromantikk, L.A.Law, Murder One-advokatomgivelser og moderne storbykvinneliv var i det minste så proft anrettet og så veldreid utført som bare amerikanerne kan det.

Søt dame

Ally, spilt av sjarmerende Calista Flockhart, havnet i første episode på et advokatkontor der gamlekjæresten jobber. Det var kanskje ikke problematisk i seg selv, bortsett fra at han var blitt gift, og den nye kona selvsagt gjorde sin entré på kontoret. Det var i grunnen intrigen. Men seriens styrke er ikke intrigene, men at den med glimt i øyet utleverer Allys indre tanker, følelser og utbrudd. Og dem er det nok mange kvinner som kjenner igjen fra det å være hunkjønn i «...a man's world». Replikker som «Menn er som tyggegummi. De mister smaken etter hvert» er dømt til å gjøre suksess hos Allys beundrere (selv om påstanden selvsagt bare er vrøvl).

Første episode av «Ally McBeal» bød ikke bare på intelligent munterhet, snertne replikker og en ironisk tone, men også på skuespillere som ikke bare var smukkaser og fotomodellpene. Jeg tipper at seriens suksess i USA hos et litt mer voksent publikum nok også kan ha med det å gjøre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer