Jenteopprør i NRK

- Neste gang bør det bli en kvinne, sier Dagsrevyens Nina Owing etter at fire menn fikk de prestisjefylte korrespondentjobbene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nina Owing er nestleder i Dagsrevyens redaksjonsklubb. Sammen med klubbleder Anders Børringbo og resten av styret sendte hun i går et brev til dem som har ansatt de fire mannlige korrespondentene. Mottakerne av den kraftige kritikken er nyhetsdirektør Anne Aasheim, utenriksredaktør Gro Holm, Dagsrevy-sjef Annette Groth og reportasjeleder Per-Arne Bjerke. Kringkastingssjef John G. Bernander mottok også protestbrevet i går.

- Jeg tror ledelsen vil følge vår oppfordring om å rekruttere flere kvinner og ansette noen av oss neste gang, sier Nina Owing til Dagbladet.

Philip Lote (31) fikk i går jobben som korrespondent i Beijing, Kina. Arne Egil Tønset (43) drar til Moskva, Jan Espen Kruse (46) reiser til Washington og Odd Karsten Tveit blir NRKs nye korrespondent i Amman, Jordan.

Flere klagebrev

Opprørte kvinner fra alle avdelinger i Nyhetsdivisjonen (NYDI) samlet seg umiddelbart etter offentliggjøringen. De sendte i går et åpent klagebrev til nyhetsdirektør Anne Aasheim. «Hva slags signal tror ledelsen de sender til seere og lyttere når NRK velger å sende ni menn og én kvinne for å gi det norske publikum deres verdensbilde?» heter det i brevet 28 profilerte NRK-kvinner har undertegnet. Blant dem er avtroppende Washington-korrespondent Wenke Eriksen, Kari-Grete Alstad, Eva Christine Hyge og Sidsel Wold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer