Jenter og fred og sånn

EGERTORGET (Dagbladet): I ly av fredsprisutdelingen i går sto fem gutter i Di derre på gata i Oslo. De spilte og de sang. Om jenter. Jenter som kommer, jenter som går, rumba med jenter og jenter som heter Katrine og hei Susanne. En uavhengig Julemusikant-jury gir herved Di derre nobelprisen i jenter.

For det er fint å høre om jenter. Jenter i alle aldrer, alle fasonger og i alle størrelser.

For å si det sånn, uten jenter hadde verden vært et helvete på jord fordi vi da hadde bare hatt varige menn. Ikke sant, Gunn, Rumba-Gunn?

Fri transfer

Men én gutt var ekstra heldig og snill og glad i går. Han heter Svein Tore Lien. Han har fulgt Di derre siden de tok sats i 90-metersbakken for lenge siden. Og når Jo Nesbø i går tok seg den fri transfer å auksjonere bort Lars Jones sitt melodikon (blåsbart tangentinstrument) var Svein Tore en human budhai. Til slutt fikk han tilslaget på 400 kroner. Penger som gikk rett i Julemusikantenes gryte. Tusen og en takk.

Oppvarmer Vea

- Takk for all støtte, dette kommer godt med når vi nå holder på å pakke ned store lastebiler med nødsendinger og da vi vet at det er mange små her i byen som ønsker seg både en hard og en myk pakke til jul, sa Knut Ytterdahl ved Frelsesarmeen, mens Erik Vea drev og varmet opp. Erik er Jo Nesbøs hyllest til skøyteløperen fra 70-tallet som gikk rundetidene ned mens det ennå var lov å sprekke. Dengang da faren til Ivar, nei forresten: Det er en annen historie.

OBS: I dag er det D'Sound som er våre Julemusikanter på Egertorget klokka 16.30, mens i morgen klokka 13.00, samme sted, blir det en liten overraskelse. Hvem? Det veit vi ikke. Følg med, slå oss på.