Jenterock fra garasjen

I kveld blir det garasjerock med neglelakk på John Dee i Oslo. Devil Dolls-turneen med jenteband fra Norge, Finland og Sverige sparker i gang med høye hæler, kvasse gitarer og masse 60-tallsnostalgi.

Initiativtakerne til turneen er djevledokkene Bambi Bazooka og Dandy Brandy, også kjent som Cecilie Asker (25) og Ragna Nordenborg (23). Begge er med i The Launderettes, turneens norske band.

De andre medvirkende er finske Thee Ultra Bimboos og Branded Women, pluss svenske Voladoras.

Festival

- Vi skal spille i Norge, Sverige, Danmark og Finland. I fjor arrangerte vi en tredagers festival som het Devil Dolls. Vi fant først på et navn, så et konsept. Det skulle være band med hovedvekt på jenter, og de skulle ha felles musikalske referanser. Dermed ble det garasjerock.

- Og vi ville først og fremst ha band vi likte godt, som Sahara Hotnights og Diaboliks. Det ble utrolig gøy, og vi fikk til og med et lite overskudd, sier Cecilie og Ragna, og legger til:

- Så nå har vi begynt å planlegge høstens festival, som skal bli enda større og bedre enn forrige gang. Nå vil vi ha med både amerikanske og japanske band.

- Hvorfor spiller dere garasjerock?

- Fordi Launderettes oppsto i en garasje - i Spydeberg. Det er veldig catchy musikk, og 60-tallsstilen er også kul. Vi er hekta på riktige ting, som Farfisaorgel og Vox forsterkere. Bassisten hadde en Marshall forsterker til å begynne med, men den forsvant fort.

Image

- Men det handler også mye om image?

- Det er musikk vi er opptatt av, klær og klesstil er bare noe som følger med. Vi spiller heller ikke så mye på bimbomyten, men det er morsomt å ha kule scenenavn.

Foruten Bambi Bazooka og Dandy Brandy består Launderettes av Lucy Gone Wayward (Ingvild Nordang), Candy Cadillac (Linda Kastbakken) og - som eneste hane i kurven - Jimmy the Greek (Thanasis Therianos).

Launderettes har gitt ut tre singler (som bare finnes på vinyl, skulle det være unødvendig å legge til), og i august reiser de til London for å spille inn sin første LP-plate.

- Da drar vi til Toe Rags-studioet, de som har den opprinnelige miksepulten som Beatles brukte i Abbey Road. Nå driver vi og dealer med et plateselskap, forteller Launderettes-jentene.

<B>UT AV GARASJEN:</B> Ragna Nordenborg og Cecilie Asker er intiativtakere til Devil Dolls-turneen, hvor de selv spiller i bandet Launderettes.