Jenterock fra garasjen

I kveld blir det garasjerock med neglelakk på John Dee i Oslo. Devil Dolls-turneen med jenteband fra Norge, Finland og Sverige sparker i gang med høye hæler, kvasse gitarer og masse 60-tallsnostalgi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Initiativtakerne til turneen er djevledokkene Bambi Bazooka og Dandy Brandy, også kjent som Cecilie Asker (25) og Ragna Nordenborg (23). Begge er med i The Launderettes, turneens norske band.

De andre medvirkende er finske Thee Ultra Bimboos og Branded Women, pluss svenske Voladoras.

Festival

- Vi skal spille i Norge, Sverige, Danmark og Finland. I fjor arrangerte vi en tredagers festival som het Devil Dolls. Vi fant først på et navn, så et konsept. Det skulle være band med hovedvekt på jenter, og de skulle ha felles musikalske referanser. Dermed ble det garasjerock.

- Og vi ville først og fremst ha band vi likte godt, som Sahara Hotnights og Diaboliks. Det ble utrolig gøy, og vi fikk til og med et lite overskudd, sier Cecilie og Ragna, og legger til:

- Så nå har vi begynt å planlegge høstens festival, som skal bli enda større og bedre enn forrige gang. Nå vil vi ha med både amerikanske og japanske band.

- Hvorfor spiller dere garasjerock?

- Fordi Launderettes oppsto i en garasje - i Spydeberg. Det er veldig catchy musikk, og 60-tallsstilen er også kul. Vi er hekta på riktige ting, som Farfisaorgel og Vox forsterkere. Bassisten hadde en Marshall forsterker til å begynne med, men den forsvant fort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer