Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jenterock med stiv pupp

Stiff Nipples - stive brystvorter - kan være inngangsbilletten til musikkbransjen for spillekåte jenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stiff Nipples heter prosjektet som skal dra fram ukjente jenter og gi dem et spor på en samle-CD sammen med andre spillekåte jenter.

- Stiff Nipples er et motstykke til syngedamene som synger det andre har skrevet og kler seg slik andre har bestemt, sier Anita Overelv i Akks (tidligere Aktivt kvinnekultursenter), som står bak Stiff Nipples.

På kvinnedagen 8. mars starter demokonkurransen som NRK Petre bistår Akks med. De beste bidragene får være med på CD-platen som kommer til høsten.

- Det som kommer av interessant musikk her i landet, er gjerne gjort med jenter i sentrale roller, sier musikksjef Marius Lillelien i NRK Petre.

Lillelien nevner i rask rekkefølge Frost, Bertine Zetlitz og Lene Marlin som eksempler på spennende jenter som har dukket opp i det siste.

Lillelien synes navet «Stiff Nipples» er frekt og freidig - og morsomt fordi navnet er laget av jentene selv.

- Vi er litt ekshibisjonistiske, sier Anita Overelv i Stiff Nipples.

STIVE BRYSTVORTER: Jentene i Stiff Nipples håper å synliggjøre jenter i musikkbransjen ved å gi ut en samleplate med kvinnelige talenter.