«Jeppe» i store bokstaver

Tydelighet er «Jeppe»-musikalens største styrke og største svakhet.

DRUKKENBOLTEN OG KJEFTEKJERRINGA: Forholdet mellom Jeppe (Øivind Blunck) og Nille (Hilde Lyrån) er fint formidlet i «Jeppe»-musikalen.
Foto: May B. Langhelle
DRUKKENBOLTEN OG KJEFTEKJERRINGA: Forholdet mellom Jeppe (Øivind Blunck) og Nille (Hilde Lyrån) er fint formidlet i «Jeppe»-musikalen. Foto: May B. Langhelle Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MUSIKAL: Musikalformen tilfører ikke ny innsikt eller forståelse til «Jeppe».

Men den gir muligheten til klar og lettfattelig person- og situasjonstegning, og det er en mulighet som teamet benytter seg fullt ut av.

Så lettfattelig er «Jeppe» at den nærmer seg overforklart.

Nøkkelfraser Hans-P. Thøgersen har i sitt manus konsentrert og forenklet Holbergs scener, og en stor del av dialogen, samt forklarende monologer, formidles gjennom sang.

Som regel er sangene - med tekster av Thøgersen, melodier av Svein Gundersen - bygd opp om musikalske og tekstlige nøkkelfraser, som gjentas, gjentas og gjentas igjen.

Dette er tydeliggjørende grep, men det gjør også skikkelsene og situasjonsbeskrivelsene vel ensidige, i alle fall i deler av oppsetningen.

Når det er sagt speiler Gundersens melodier sangernes sinnstilstand godt, den følger humør og stemninger.

Øivind Blunck får anledning til å imponere med sitt betydelige vokalregister.

Utagerende Ole-Herman Gudim Lundberg har valgt å fortelle historien gjennom en utagerende spillestil, med gester, gestikulering og grimaser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer