TILBAKE PÅ SKJERMEN: Jeremy Clarkson fikk sparken i det populære programmet Top Gear - men allerede om to uker skal han tilbake på BBC-skjermen som gjest. Foto: AP Photo/Matt Dunham
TILBAKE PÅ SKJERMEN: Jeremy Clarkson fikk sparken i det populære programmet Top Gear - men allerede om to uker skal han tilbake på BBC-skjermen som gjest. Foto: AP Photo/Matt DunhamVis mer

Jeremy Clarkson får komme tilbake på BBC. Men ikke til «Top Gear»

Klar for britiske «Nytt på nytt».

(Dagbladet): TV-profilen Jeremy Clarkson (54), kjent fra «Top Gear», fikk sparken fra BBC etter at han skal ha slått en produsent tidlig i mars.

Mange hadde meninger om den populære programlederens framtid og Clarkson la aldri skjul på hva han mente da han kalte BBC-ledelsen idioter.

Nå melder britiske Daily Mirror at Clarkson allerede 24. april vil være tilbake på BBC-skjermen. Dette til tross for at han fikk sparken under en måned tidligere.

«Nytt på nytt» Clarkson skal gjeste programmet «Have I Got News For You» på BBC 1. Programmet kan sammenlignes med NRKs «Nytt på nytt».

Dette vil i så fall være første gang at 54-åringen viser seg på skjermen etter den siste «Top Gear»-episoden 8. mars.

Ifølge Daily Mirror brukte BBC-ledelsen flere uker på å bestemme seg om de ville la Clarkson vise seg på kanalen igjen.

- Jeremys kontrakt med Top Gear vil ikke fornyes, men han er ikke bannlyst fra vise seg på BBC, uttaler en talsperson for TV-kanalen.

Ikke politisak Tirsdag ble det kjent at britisk politi vil ikke etterforske hendelsen som førte til at den tidligere «Top Gear»-programleder fikk sparken.

- Etter å ha gått gjennom saken har vi funnet ut at vi ikke vil forfølge den videre, skriver politiet i North Yorkshire på sin hjemmeside etter å ha gått gjennom BBCs interne rapport om hendelsen.

Clarkson ble suspendert 10. mars etter at han angivelig slo til en produsent under en krangel om manglende matservering på hotellet de bodde på mens de gjorde opptak i North Yorkshire. Produsenten ønsket ikke at hendelsen skulle bli politisak.

Top Gear er verdens mest sette TV-program og blir fulgt av anslagsvis 350 millioner seere i over 200 land.